Лайм

Як зварити смачний суп зі свіжих лісових грибів: простий рецепт

Побалуйте близьких незвичною стравою

Восени необхідно ретельніше стежити за раціоном сім'ї. Адже через незбалансоване харчування навіть найздоровіша людина ризикує підхопити вірус чи інфекцію. Тому декілька разів на тиждень потрібно додавати у меню перші страви. І якщо ви вже робили вершковий суп із фрикадельками і плавленим сиром або гречаний з галушками, цього разу здивуйте близьких супом зі свіжих лісових грибів. theLime ділиться простим рецептом.

Інгредієнти: лісові гриби (200 г), перлова крупа (50 г), цибуля (1 шт.), часник (3 зубчики), морква (0,5 шт.), спеції, сіль, перець.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Гриби ретельно очищаємо від лісового сміття, промиваємо, нарізаємо. Відварюємо у каструлі із підсоленою водою, кілька разів зливаючи воду.

У бульйон із грибами додаємо промиту перловку. Варимо крупу приблизно 40-50 хвилин.

Тим часом підготуємо овочі. Спочатку споліскуємо їх у проточній воді, моркву очищаємо і тремо на терці або нарізаємо акуратними шматочками. Цибулю і часник чистимо від лушпиння, цибулю подрібнюємо ножем, а часник пропускаємо через прес.

Розігріваємо сковороду з оливковою олією і обсмажуємо на ній до м'якості цибулю та моркву, наприкінці додаємо часник.

Потім перекладаємо овочеву засмажку в бульйон із перлівкою. Варимо до готовності крупи та овочів, не забуваючи про сіль, перець та інші спеції.

Подаємо ситний грибний суп з дрібно нарізаною зеленню та яйцем, яке необхідно попередньо зварити вкруту.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни