Лайм

Як зварити смачний суп зі свіжих лісових грибів: простий рецепт

Побалуйте близьких незвичною стравою

Восени необхідно ретельніше стежити за раціоном сім'ї. Адже через незбалансоване харчування навіть найздоровіша людина ризикує підхопити вірус чи інфекцію. Тому декілька разів на тиждень потрібно додавати у меню перші страви. І якщо ви вже робили вершковий суп із фрикадельками і плавленим сиром або гречаний з галушками, цього разу здивуйте близьких супом зі свіжих лісових грибів. theLime ділиться простим рецептом.

Інгредієнти: лісові гриби (200 г), перлова крупа (50 г), цибуля (1 шт.), часник (3 зубчики), морква (0,5 шт.), спеції, сіль, перець.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Гриби ретельно очищаємо від лісового сміття, промиваємо, нарізаємо. Відварюємо у каструлі із підсоленою водою, кілька разів зливаючи воду.

У бульйон із грибами додаємо промиту перловку. Варимо крупу приблизно 40-50 хвилин.

Тим часом підготуємо овочі. Спочатку споліскуємо їх у проточній воді, моркву очищаємо і тремо на терці або нарізаємо акуратними шматочками. Цибулю і часник чистимо від лушпиння, цибулю подрібнюємо ножем, а часник пропускаємо через прес.

Розігріваємо сковороду з оливковою олією і обсмажуємо на ній до м'якості цибулю та моркву, наприкінці додаємо часник.

Потім перекладаємо овочеву засмажку в бульйон із перлівкою. Варимо до готовності крупи та овочів, не забуваючи про сіль, перець та інші спеції.

Подаємо ситний грибний суп з дрібно нарізаною зеленню та яйцем, яке необхідно попередньо зварити вкруту.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні