Восени необхідно ретельніше стежити за раціоном сім'ї. Адже через незбалансоване харчування навіть найздоровіша людина ризикує підхопити вірус чи інфекцію. Тому декілька разів на тиждень потрібно додавати у меню перші страви. І якщо ви вже робили вершковий суп із фрикадельками і плавленим сиром або гречаний з галушками, цього разу здивуйте близьких супом зі свіжих лісових грибів. theLime ділиться простим рецептом.
Інгредієнти: лісові гриби (200 г), перлова крупа (50 г), цибуля (1 шт.), часник (3 зубчики), морква (0,5 шт.), спеції, сіль, перець.
Приготування:
Гриби ретельно очищаємо від лісового сміття, промиваємо, нарізаємо. Відварюємо у каструлі із підсоленою водою, кілька разів зливаючи воду.
У бульйон із грибами додаємо промиту перловку. Варимо крупу приблизно 40-50 хвилин.
Тим часом підготуємо овочі. Спочатку споліскуємо їх у проточній воді, моркву очищаємо і тремо на терці або нарізаємо акуратними шматочками. Цибулю і часник чистимо від лушпиння, цибулю подрібнюємо ножем, а часник пропускаємо через прес.
Розігріваємо сковороду з оливковою олією і обсмажуємо на ній до м'якості цибулю та моркву, наприкінці додаємо часник.
Потім перекладаємо овочеву засмажку в бульйон із перлівкою. Варимо до готовності крупи та овочів, не забуваючи про сіль, перець та інші спеції.
Подаємо ситний грибний суп з дрібно нарізаною зеленню та яйцем, яке необхідно попередньо зварити вкруту.
- Раніше ми розповіли, як приготувати густий бограч на плиті.
- Читайте також на theLime, як зварити ідеальний курячий бульйон, щоб був прозорий і золотистий.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.