RU  UA

Контрнаступ на Херсонщині: військовий розповів про тактику ЗСУ

Збройні сили України продовжують наступ на Херсонському напрямку, але використовуючи тактику сучасного ведення бою, щоб зберегти життя якомога більше наших військовослужбовців. Та незважаючи на певне сповільнення темпів, правобережна частина Херсонщини може бути звільнена вже за місяць.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман

Зі сторони виглядає, що це певна призупинка нашого наступу на Херсонщині. Хоча, насправді, наші ЗСУ зробили певні кроки для того, щоби встановити повний вогневий контроль над правобережною Херсонщиною, щоб перерізати всі можливі шляхи постачання зброї, боєкомплекту та особового складу для того угрупування, що знаходиться на правому березі. Ми перебили мости, перебили понтонні переправи, навіть втопили баржі, які там переправляються", – каже Гетьман.

Все це робиться для того, щоб російське угрупування на правому березі Херсонської області не мало змоги поповнювати свої запаси. Але, за словами військового, в окупантів ще залишається достатньо боєприпасів для ведення війни.

"Тому ми не будемо зараз штурмувати, як то кажуть, в лоб, ми взагалі ведемо зовсім іншу тактику бою. Ми потроху просуваємося і врешті решт ми вийдемо до берега Дніпра, щоб скинути росіян у річку, або щоб вони здалися в полон, або просто вони будуть знищені. В окупантів немає шансів на цьому напрямку", – заявляє він.

Гетьман пояснює, що Україна використовує тактику сучасного ведення бою, так як для нас важливо зберегти своїх військовослужбовців на відміну від Росії, яка кидає на загибель своїх людей.

"Ми розуміємо, що краще ми скинемо росіян у Дніпро на день, два або тиждень пізніше, але збережемо тисячі життів наших хлопців. Тому наступ не призупинився, просто трохи змінилася тактика, але ми продовжуємо наступати. На мою особисту думку, до початку холодів, тобто протягом місяця, ми повністю звільнимо ці території і весь правий берег буде під нашим контролем", – пояснив він.

Як повідомляв "Апостроф", окупанти утримуються на правому березі Дніпра з останніх сил, щоб якнайбільше розграбувати. Видно, що вони готуються до повного виходу з Херсона, проте варто очікувати на провокацію з боку росіян, але суттєві вуличні бої малоймовірні.