RU  UA  EN

Понеділок, 17 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 червня

16 червня

Всі новини

Контрнаступ ЗСУ продовжується: актуальні карти бойових дій в Україні

Повномасштабна війна з російськими окупантами триває 243-й день, українські військові продовжують контрнаступальні операції на північному сході. На півдні — окупанти готуються до відступу з Херсона.

Такі висновки опублікував американський Інститут вивчення війни (ISW).

Схід України

Ворог продовжує заявляти про український контрнаступ у бік Кремінної та Сватового.

На Донеччині тривають запеклі бої під Сіверськом, Соледаром, Бахмутом, Авдіївкою та Мар'їнкою. Росіяни заявляли, що українці атакували на заході Донецької області. Росіяни намагалися прорватися в районі Бахмута, Новомихайлівки, Кліщеївки, Новомихайлівки (саме на захід від Донецька), Мар'їнки, Невельського, Першотравневого, Авдіївки. За інформацією деяких українських джерел, на Донецькому напрямі намітився перелом — українські військові займають вигідніші для оборони позиції, а росіяни стягують туди танки.

Читайте також: Навіщо Росія вигадала фейк про "брудну" бомбу: аналітики дали відповідь

Південь України

Є дані щодо боїв на північному заході Херсонської області. За даними ОК "Південь", росіяни активно атакують авіацією та позиції ЗСУ та звільнені населені пункти. Ворог не перестає обстрілювати Нікополь, Марганець, Запоріжжя, Миколаїв та інші населені пункти на півдні за допомогою дронів Shahed 136, ракет С-300 та РСЗВ.

Як повідомляв "Апостроф", Ізраїль завдав удару сирійському аеропорту Дімас, на території якого збиралися іранські дрони-камікадзе, а також передав Україні розвідувальні дані, необхідні для збивання Shahed-136.