RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

В Україні оцінили ймовірність тотальної мобілізації

З початку повномасштабної російсько-української війни в Україні діє загальна мобілізація населення - це найвищий ступінь мобілізації. І якщо країна-терорист РФ мобілізує ще мільйон окупантів, то юридично ніхто не зробить "тотальну" мобілізацію.

Про це заявив начальник Київського міського центра комплектування Юрій Максимів для ТСН.

За його словами, мобілізація в юридичному аспекті буває або часткова, або загальна. В Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ діє другий варіант, тому навіть у разі російської мобілізації сотень тисяч окупантів не буде вводитися поняття "тотальної".

Читайте також: Мобілізація студентів в Україні: що правда, а що – фейк

"Ми зараз перебуваємо на найвищому ступені мобілізації. Вона може бути або часткова, або загальна. Юридично", - сказав Максимів.

Водночас за таких умов може бути народний підйом, який змотивує українців добровільно вступати в лави Збройних Сил України та інших військових формувань для захисту Батьківщини від ворога.

"Просто може бути народний підйом. Такий, який був на початку війни: люди масово йшли в тероборону, створювали загони. Я знаю, що була маса людей, маючи мисливську зброю та дозволи на неї, маючи лише пристрої для відстрілювання гумових куль – всі вони долучались до тероборони, до інших підрозділів", - додав Юрій.

Раніше "Апостроф" повідомляв, українців яких професій не заберуть на військову службу.