RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Не лише у житлових будинках: де ще запровадили графік віялових відключень електроенергії

В Україні через російські ракетні обстріли об'єктів енергосистеми в ряді областей введено графіки віялових відключень електроенергії для стабілізації ситуації та відновлення зруйнованої інфраструктури. 25 жовтня світло відключають не лише побутовим споживачам, а й промисловим.

Про це повідомляється в Telegram-каналі Укренерго.

"Примусові обмеження споживачів електроенергії – повністю контрольований захід, що дозволяє знизити навантаження на електромережі та дає можливість збалансувати роботу енергосистеми", - пояснюється в повідомленні.

Енергетики наголошують, що свідоме зниження споживання електроенергії, особливо в години ранкового та вечірнього піку споживання (6:00-11:00 та 17:00-23:00), зменшує ризик перевантаження в мережах та знижує необхідність обмежень споживачів.

Читайте також: Альтернативні джерела світла: як українцям вижити взимку без електрики - важливі поради

"Просимо споживачів свідомо та дбайливо підходити до споживання електроенергії, не включати до мережі одночасно два або більше потужних електроприладів, а також при можливості перенести користування деякими з них на нічний період (пральні машини, бойлери, обігрівачі тощо)", - призвали до Укренерго.

Читайте також матеріал "Апострофа": Енергетики роблять все можливе, але примусами та спиртівками варто запастися - експерт з ядерної безпеки Ольга Кошарна.