RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Стосується мешканців двох областей: як отримати 6600 грн додатково

Мешканці Київської та Харківської областей, які постраждали внаслідок повномасштабної війни, можуть отримати виплати розміром 6600 гривень на особу.

Про це повідомили в Благодійному фонді "Право на захист", передає Соцпортал.

Американська організація HIAS надає одноразову грошову допомогу постраждалим від війни українцям, зокрема сім'ям ВПО на Київщині й Харківщині (з двома та більше дітьми, з особами 55+ років, з вагітними жінками чи мамами з дітьми до 2 років), особам з інвалідністю, неповним сім'ям тощо.

Читайте також: Звідки брати гроші на житло в умовах війни: поради переселенцям

"Перевага надається сім'ям ВПО, які стали на облік протягом останнього місяця, навіть якщо вони не мають перерахованих вище вразливостей!" - наголосили на сайті організації.

Зараз виплати можуть отримати мешканці Київщини, звернувшись за адресою м. Бровари, вул. Незалежності, 5 (вхід із двору) у будні з 9:00 до 18:00 або до виїзних бригад у відповідності до розкладу. З листопада виплати поширюватимуться й на жителів Харківщини.

Отримати грошову допомогу можуть:

  • сім'ї (ВПО), які були переміщені протягом останніх 30 днів;
  • постраждалі домогосподарства від раптового обстрілу, сім'ї, які втратили члена сім'ї; втратили кошти для існування (пошкоджений/втрачений магазин, ферма, худоба тощо) внаслідок проведення воєнних дій;
  • ВПО або люди, які перемістилися понад 30 днів тому, мають дохід менше 5400 грн на особу (за останні 3 місяці) та відповідають хоча б одному з критеріїв уразливості:
  1. мають двох або більше дітей,
  2. особи з інвалідністю,
  3. домогосподарство ведеться однією особою (чоловіком чи жінкою),
  4. вагітні жінки та жінки з грудними дітьми до 2 років,
  5. мають людей похилого віку (55+ років) у сім'ї.

Важливо зауважити, що цю допомогу мають право отримувати лише ті, хто ще не мав виплат від інших міжнародних організацій.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як подати заявку на видачу тимчасового житла для переселенців.