Якщо морква, з додаванням якої виходять дуже смачні сирники, після тривалого зберігання стала млявою, то її все ще можна використовувати в приготуванні їжі і навіть зручно натирати на тертці. Для цього достатньо її добре охолодити.
Про це розповідає "Апостроф".
Читайте також: Овочі вистачить на всю зиму: як правильно зберігати врожай з городу в квартирі
Для початку необхідно зрізати кінчики коренеплоду із двох сторін і промити його. Потім морквину покласти в банку з крижаною водою так, щоб овоч повністю опинився у воді. Далі варто почекати від 10 до 15 хвилин, іноді очікування затягується до 20 хвилин, залежно від розміру моркви.
Сильно охолоджений овоч затвердіє, тому його можна сміливо використовувати в готуванні.
Раніше ми писали, що аналітики прогнозують важку зиму та радять зробити продуктові запаси. Експерти рекомендують запастись тими овочами, які зберігаються кілька місяців – морква, картопля, капуста, цибуля, буряк, часник.