RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Що робити, якщо моркву важко натерти на тертці: корисний лайфхак

Якщо морква, з додаванням якої виходять дуже смачні сирники, після тривалого зберігання стала млявою, то її все ще можна використовувати в приготуванні їжі і навіть зручно натирати на тертці. Для цього достатньо її добре охолодити.

Про це розповідає "Апостроф".

Читайте також: Овочі вистачить на всю зиму: як правильно зберігати врожай з городу в квартирі

Для початку необхідно зрізати кінчики коренеплоду із двох сторін і промити його. Потім морквину покласти в банку з крижаною водою так, щоб овоч повністю опинився у воді. Далі варто почекати від 10 до 15 хвилин, іноді очікування затягується до 20 хвилин, залежно від розміру моркви.

Сильно охолоджений овоч затвердіє, тому його можна сміливо використовувати в готуванні.

Раніше ми писали, що аналітики прогнозують важку зиму та радять зробити продуктові запаси. Експерти рекомендують запастись тими овочами, які зберігаються кілька місяців – морква, картопля, капуста, цибуля, буряк, часник.