Кожна господиня хоча б один раз експериментувала зі стравами з сиру на сніданок. І якщо ви робили на дозвіллі сирну запіканку без манки, побалуйте свою сім'ю на дозвіллі незвичними сирниками з морквою. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.
Інгредієнти: сир (500 г), яйця (2 шт.), манна крупа (1 склянка), цукор (5 ст. л.), вершкове масло (30 г), вода (50 мл), ванілін (1 г), морква (300 г).
Приготування:
Моркву промиваємо під проточною водою, очищаємо від шкірки і тремо на дрібній терці. Потім беремо невеликий сотейник, викладаємо її туди, додаємо вершкове масло і трохи води, якщо морква не дуже соковита. Тушкуємо на слабкому вогні 10-15 хвилин – доти, поки вона не розм'якшиться.
У гарячу моркву додаємо півсклянки манки, перемішуємо і залишаємо доти, доки не охолоне.
В іншому посуді з'єднуємо сир, цукор, яйця та ванілін. Додаємо морквяну масу та перемішуємо все разом. Якщо маса занадто рідка, додаємо трохи манки, а якщо - густа, то трохи води.
Формуємо сирники руками і обвалюємо в манці, що залишилася.
Розігріваємо сковороду з рослинною олією і обсмажуємо сирники з двох боків до золотистої скоринки – приблизно по 5 хвилин із кожної.
Викладаємо на паперові рушники, щоб увібрався зайвий жир. Потім перекладаємо на тарілку для подачі.
Подаємо повітряні сирники зі сметаною до столу та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати ароматні сирники з бринзою та зеленню.
- Читайте також на theLime, як зробити запіканку з цвітної капусти та сиру.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.