Лайм

Як приготувати повітряні сирники з морквою: простий рецепт

Поекспериментуйте на вихідних

Кожна господиня хоча б один раз експериментувала зі стравами з сиру на сніданок. І якщо ви робили на дозвіллі сирну запіканку без манки, побалуйте свою сім'ю на дозвіллі незвичними сирниками з морквою. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.

Інгредієнти: сир (500 г), яйця (2 шт.), манна крупа (1 склянка), цукор (5 ст. л.), вершкове масло (30 г), вода (50 мл), ванілін (1 г), морква (300 г).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Моркву промиваємо під проточною водою, очищаємо від шкірки і тремо на дрібній терці. Потім беремо невеликий сотейник, викладаємо її туди, додаємо вершкове масло і трохи води, якщо морква не дуже соковита. Тушкуємо на слабкому вогні 10-15 хвилин доти, поки вона не розм'якшиться.

У гарячу моркву додаємо півсклянки манки, перемішуємо і залишаємо доти, доки не охолоне.

В іншому посуді з'єднуємо сир, цукор, яйця та ванілін. Додаємо морквяну масу та перемішуємо все разом. Якщо маса занадто рідка, додаємо трохи манки, а якщо - густа, то трохи води.

Формуємо сирники руками і обвалюємо в манці, що залишилася.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією і обсмажуємо сирники з двох боків до золотистої скоринки – приблизно по 5 хвилин із кожної.

Викладаємо на паперові рушники, щоб увібрався зайвий жир. Потім перекладаємо на тарілку для подачі.

Подаємо повітряні сирники зі сметаною до столу та насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні