RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Росія не залишила в Чорному морі жодного носія крилатих ракет

Після масштабної "бавовни" в окупованому Севастополі та вогневої поразки кораблів Чорноморського флоту РФ, кількість ворожих суден у Чорному морі суттєво скоротилася. Наразі корабельне угруповання ворожого флоту складається з 7 бойових кораблів, але жодного боєздатного ракетоносія для бойового чергування не знайшлося.

Про це повідомляє ОК "Південь", наголосивши, що розстановка сил у морі може змінитися дуже швидко і пуск ракет стане можливим.

Наголошується, що наші підрозділи на Півдні продовжують активні дії, тримають ініціативу на закріплених територіях та перевагу у вогневому ураженні.

Росіяни, своєю чергою, продовжують оборону, перерозподіляють сили та засоби, переміщують колони техніки, виставляють бетонні доти, зміцнюють існуючі рубежі та облаштовують нові.

Українська авіація за добу завдала 4 ударів по системах протиповітряної оборони та скупчення ворожої техніки, зокрема у критому ангарі.

Читайте також: ЗСУ завдали потужного удару по ворогові на Півдні: подробиці

"Ракетно-артилерійськими підрозділами виконано 167 вогневих завдань за пунктами базування, логістичними об'єктами та транспортними артеріями на тимчасово окупованій території", - зазначили в ОК "Південь".

Знищено:

  • 32 окупанта,
  • 1 танк,
  • 9 одиниць іншої автобронетехніки.

У Баштанському районі, біля Снігурівки, знищено 2 склади ворога з боєприпасами.

Як писав "Апостроф", раніше військовий аналітик, полковник запасу, колишній співробітник Міністерства оборони України, учасник миротворчих операцій Сергій Грабський розповів, чому Херсон такий важливий для росіян .