RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Установка ГБО на бензиновий генератор: у чому перевага і скільки коштуватиме

У зв'язку з частими щоденними відключеннями електроенергії та обстрілами енергетичної інфраструктури України російськими окупантами, багато українців зараз скуповують для будинку чи квартири генератори, на які діють податки при ввезенні з-за кордону. Щоб заощадити на пальному, бензиновий генератор можна перевести на газ, установивши на ньому газобалонне обладнання (ГБО).

Про це повідомляє "Автоцентр".

Читайте також: Як вибрати генератор для резервного живлення будинку: характеристики та ціни

У середньому, генератор на бензині до 5,5 кВт потужності для приватного будинку споживає 0,5-1,7 л палива на годину. Це досить затратно, якщо врахувати, що бензин коштує близько 50 гривень за літр. Автогаз коштує 25-30 грн за літр. Різниця відчутна.

ГБО першого покоління підтримують генератори з одноциліндровим двигуном з карбюратором і потужністю 5-6 кВт. Переобладнання коштуватиме приблизно 12 тисяч гривень. Може виникнути проблема з повітряним охолодженням, але якщо потужність генератора не велика, то рекомендується використовувати редуктор без підігріву, призначений для мопедів з невеликою потужністю. Ця система працює і від побутового пропанового балона, на паровій фазі газу.

Також краще одразу купувати такі пристрої для резервного живлення електрикою будинку двопаливної версії, тобто газ/бензин.

Раніше "Апостроф" розповідав, як вибрати генератор, як визначити необхідну потужність та кількість фаз генератора для будинку, які недоліки та переваги бензинового та дизельного генератора, скільки вони коштують і як встановити вдома.