RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Як вибрати генератор для резервного живлення будинку: характеристики та ціни

У період планових або аварійних відключень електроенергії через російську агресію в Україні варто попіклуватися про резервне живлення у приватному будинку - генератор, який буває на дизелі та на бензині, а також має різні потужності та діапазон цін.

Про те, як вибрати для будинку найкращий генератор та які на них ціни, повідомляє AIN.UA.

Читайте також: В Україні діють податки на генератори: за що та скільки платити

Малопотужні генератори

Для можливості лише заряджати електроніку та освітлювати будинок, достатньо генератора з малою потужністю до 1 кВт. Вони служать довго, запчастини для ремонту завжди в наявності через популярність моделей, а пального витрачається лише 0,7 л на годину. 20 літрів пального вистачить більш ніж на добу. Всі ці генератори працюють від бензину.

Найкращі генератори цієї категорії: Kraft Dele ST-1000, Hyundai HG800-3, WERK WPG 960. Коштують від 7 тисяч до 9 тисяч гривень.

Середньопотужні генератори

Якщо вдома є електроприлади, що мають працювати в будь-якому випадку, то тут треба шукати генератор більшої потужності. Вони бувають дизельні та бензинові, між якими різниці майже немає. Якщо господарі будинку часто використовують бензин для іншої техніки, то їм буде простіше заливати генератор цим видом пального. Водночас на дизелі можна буде заощадити кошти, купуючи кількість цього вида пального лише на генератор.

Варто зазначити, що вибір генераторів такої потужності невеликий. Найкращі варіанти генераторів потужностю від 3 до 5 кВт:

  • Бензиновий ITC Power DG6000LE. На 5 кВт. Коштує 77 тисяч гривень;
  • Бензиновий Nowa BG3400. На 3,1 кВт. Коштує 21 тисячу гривень;
  • Дизельний Forte FGD6500E. На 4,4 кВт. Коштує 60 тисяч гривень.

Генератори з великою потужністю

Для живлення всього будинку так, щоб навіть не відчувати відсутності централізованого електропостачання, знадобиться генератор з високою потужністю, тобто від 7 до 15 кВт. Його підключають у щиток будинку через спеціальні перемикачі мережі для продовження роботи всіх розеток в будинку.

У таких моделей майже завжди є стартер, тому не треба буде смикати за шнурок для запуску. Також іноді відповідні генератори мають систему автоматичного ввімкнення, коли зникає світло.

Найкращі генератори з великою потужністю:

  • Дизельний Konner&Sohnen KS 9102HDE. На 5,9/7 кВ. Коштує 77 тисяч гривень.
  • Бензиновий Matari MX14000E. На 10 кВт. Коштує 120 тисяч гривень.
  • Бензиновий Forte FG9000E. На 7 кВ. Коштує 60 тисяч гривень.

Раніше ми писали, який зараз середній чек на генератори та павербанки.