RU  UA

Багато старого мотлоху: аналітик розповів, що зі зброї та боєприпасів залишилося у Росії

Запровадження міжнародних санкцій підірвало російський оборонно-промисловий комплекс. Росія не має потенціалу його відновити.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт та аналітик, полковник Петр Черник.

Читайте також: Росія отримає від Ірану балістичні ракети: що треба Україні для їх знищення

Так він прокоментував те, що в РФ нібито працюють оборонні підприємства, де виготовляють та ремонтують військову техніку.

Експерт стверджує, що найкраще, чим можуть ці оборонно-промислові заводи займатись, так це тим, що ремонтують застарілу зброю ще радянських зразків.

"Я би не підіймав планку очікування, що це відбувається швидко. Старого радянського мотлоху у них доволі багато. Але вони точно не зможуть будувати високоякісну зброю. Наприклад, "Кинджал" - це найкраща гіперзвукова ракета росіян. Їх всього 37 штук залишилося", - зазначив він.

За його словами, ракета "Кинджал" містить 38 імпортних деталей, які Росія не зможе ніде отримати через санкційні обмеження. Подібна ситуація і з "Орлан-10", де також лише 50% російських деталей.

"Двигун японський, оптична апаратура американська або німецька. Можливо, до 20% необхідних деталей вони зможуть добути контрабандним методом. Можливо, їм доведеться з холодильників діставати необхідні мікросхеми. Але оборонно-промисловий комплекс окупантів підірваний, відновити потенціал неможливо", - переконаний він.

Водночас у Росії налічується багато старого озброєння на складах: 100 мільйонів автоматів Калашникова, 37 мільйонів рушниць Мосіна, мільйон одиниць кулеметів ДШК, 1,5 мільйона РПГ-18 "Муха", мільйони пістолетів Макарова.

"Цей мотлох росія передає своїм самовбивцям на лінії фронту", - додав Петр Черник.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа": Росіяни потрапили до пастки, з якої їм не вибратися - військовий аналітик