RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Чому Росія не зможе бомбити Україну, як Сирію: аналітик детально відповів на запитання

У західних ЗМІ з'явився наратив, що країна-терористка Росія може почати масовано бомбардувати Україну подібно до сирійського сценарію унаслідок призначення Суровікіна на посаду командувача окупаційними військами РФ, однак насправді російські бомбардувальники не заходять в український повітряний простір через ефективність роботи ППО.

Про те, чи будуть килимові бомбардування в Україні, розповів "Апострофу" військовий експерт і аналітик, полковник Петро Черник.

озберімося, що таке килимові бомбардування: повинен зайти дуже важкий бомбардувальник, скажімо Ту-95МС. Я собі не уявляю, як 40 тонн бомб можна скинути над Україною, і як взагалі така повітряна машина може зайти в наший повітряний простір. Вона буде швидко ліквідована", - пояснив він.

Читайте також: У Росії пролунав вибух на аеродромі з бомбардувальниками: фото з супутника

За словами полковника, поширення наративів про килимові бомбардування України у країнах Заходу - це робота російської ІПСО.

"З точки зору здорового глузду і розуміння нинішнього потенціалу Росії, я собі це важко уявляю. Звичайно, з СУ-24 можна скидати доволі важкі бомби. Але я наголошую: ці машини повинні спершу зайти в повітряний простір", - додав Черник.

Крім того, зараз російські окупанти не ризикують робити масовані авіаційні нальоти, оскільки ще на початку повномасштабної війни така тактика ворога призвела до значних втрат ним кваліфікованих пілотів і літальних апаратів.

"На лінію розмежування вони намагаються залітати штурмовою авіацією. Мається на увазі Су-25. Так вони компенсують нестачу артилерії. Іноді вони здійснюють ракетні запуски в межах від 3 км до 25 км. Але частота їхнього падіння є доволі високою. Щоб завдати реальні удари, потрібні масовані авіаційні нальоти", - наголосив експерт.

І варто зауважити, що Україна нещодавно отримала довгоочікувані ракетні системи земля-повітря NASAMS від США та ефективні комплекси ППО від Іспанії, що становлять суттєву загрозу для окупаційно-терористичного війська РФ.

У зв'язку з цим інформація про ймовірність масованих бомбардувань української території Росією - це черговий прояв російської пропаганди.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Росіяни потрапили до пастки, з якої їм не вибратися - військовий аналітик