RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

У Росії пролунав вибух на аеродромі з бомбардувальниками: фото з супутника

У п'ятницю, 7 жовтня, на аеродромі "Шайківка" в Росії, де розташовується 52-й бомбардувальний полк, стався вибух. На ньому базуються бомбардувальники Ту-22М3, якими росіяни регулярно атакують Україну. У мережі з'явилися супутникові знімки з аеродрому.

Ними поділився американський аналітик Тайлер Роговей у Twitter.

"Шайківка" знаходиться за 225 кілометрів від півночної частини України. На супутникових фото, що зроблені орієнтовно о 14:45 за місцевим часом 7 жовтня, слідів удару не видно. Ймовірно, вибух стався в іншій частині летовища, яку не видно на знімках.

На кадрах із супутників видно два перехоплювачі Міг-31 Foxbat, а також сили ППО.

Російські джерела видали версію, що дрон збили, тому він нібито не влучив в аеродром. Згодом вибухи підтвердив губернатор Калузької області Владислав Шапша. Він зазначив, що аеродром нібито потрапив під атаку українського дрона-камікадзе.

Читайте також: Шахіди у небі: чим небезпечні для України іранські "мопеди"

Росіяни зазначають, що ніхто не постраждав, як й інфраструктура та техніка. Також немає відео та фото, які би доказали що до інциденту причетний український дрон.

Український журналіст Андрій Цаплієнко у Telegram написав свою версію, що трапилось на аеродромі. За його словами, причина вибуху - іранський дрон-камікадзе.

"Іранській безпілотник, запущений в бік України, впав і вибухнув на російському аеродромі в Калузі", - зазначив він.

Фото: twitter.com/Aviation_Intel

Фото: twitter.com/Aviation_Intel

Фото: twitter.com/Aviation_Intel

Нагадаємо, у ніч на середу, 5 жовтня, Росія завдала удару по місту Біла Церква Київської області дронами-камікадзе типу Shahed-136. Загалом зафіксовано шість попадань та вибухів.