RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Українці створять символічний ланцюг єдності навколо Штаб-квартири НАТО у Брюсселі - деталі про акцію

27 листопада о 13:00 українці зберуться, щоб підтримати заявку України на отримання статусу члена НАТО.

Акцію анонсував Promote Ukraine.

30 вересня президент Володимир Зеленський подав заявку від України на вступ до НАТО у пришвидшеному порядку. Підтримали намір України стати членом НАТО 11 країн: Естонія, Латвія, Литва, Канада, Північна Македонія, Польща, Румунія, Словаччина, Хорватія, Чехія та Чорногорія.

Інші країни публічно не давали оцінку, це - Албанія, Бельгія, Британія, Греція, Данія, Іспанія, Італія, Ісландія, Люксембург, Нідерланди, Норвегія, Португалія, Туреччина, Франція та Угорщина, хоча з представниками деяких з них заявка в НАТО обговорювалася.

Станом на жовтень поточного року, за даними соціологічної групи "Рейтинг" та Центру Разумкова, підтримка членства України в організації серед українців є рекордною – 83% підтримали б цю ідею на референдумі. Рекордно низький відсоток противників – 4%.

На знак вдячності НАТО за підтримку України протягом 9 місяців повномасштабної війни та аби посилити заявку на вступ до Альянсу українці та громадяни ЄС зберуться в символічний ланцюг єдності біля штаб-квартири НАТО.

Деталі про подію - за посиланням. Акція відбудеться біля штаб-квартира НАТО у Брюсселі. Організатори проінструктують, як сформувати живий ланцюг.Акція відбудеться 27 листопада, з 13:00 по 15:00.