RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Повістки роздаватимуть на вулицях: названі найпопулярніші місця

Через повномасштабне російське вторгнення військовий стан та мобілізацію в Україні продовжили ще на три місяці, а отже продовжиться і вручення повісток – найчастіше їх видають чоловікам у місцях великого скупчення людей.

Про це розповів начальник Львівського обласного центру комплектування полковник Олександр Тищенко, повідомляє ТСН.

"Мобілізаційні заходи щодо оповіщення військовозобов'язаних у громадських місцях проводилися уповноваженими групами від центрів комплектування. Для максимального охоплення вибиралися місця для оповіщення якнайбільшої кількості осіб: вокзали, торгові центри, площі, великі вулиці тощо", – зазначив він.

Читайте також: Повістки не завжди вручають законно: як можна уникнути походу у військкомат

За його словами, такі заходи були вимушеними, оскільки деякі чоловіки досі не стали на військовий облік, тим самим намагаються порушити закон, ховаючись від своїх конституційних обов'язків.

Головний військком Львова наголосив, що постановка на військовий облік не означає негайного відправлення на війну – насамперед це робиться для наведення порядку у військовому обліку. І за необхідності, повістки й надалі видаватимуться у місцях, незаборонених законом.

"Нам не потрібно вже й усіх до армії, нам потрібні фахівці, які затребувані зараз. Тому, якщо не буде іншого законодавчого інструменту для впорядкування обліку, нам доведеться й надалі проводити заходи оповіщення та уточнення даних у людних місцях. Ну і додам, що мобілізаційні заходи, зокрема, оповіщення військовозобов'язаних, будуть проводитись за потреби і протягом дії військового стану", - резюмував він.

Раніше ми писали, які бувають види повісток і в чому їх відмінності.