RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Українцям розповіли, у разі чого може відбутися тотальний блекаут

Українцям розповіли, за яких умов може настати тотальний блекаут в країні. Така ймовірність залежить від низки факторів.

Про це розповів очільник правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький під час брифінгу.

Читайте також: Скільки українцям доведеться жити в режимі відключення світла: директор Yasno дав прогноз

За його словами, суцільне зникнення електропостачання може статися залежно від того, як спрацюють сили протиповітряної оборони, коли було здійснено ракетний удар, якого масштабу та по яких об'єктах енергосектора.

"Ймовірність блекауту залежить від характеру і масштабу завданих енергосистемі пошкоджень під час конкретної ракетної атаки. Тобто від дуже багатьох факторів: як спрацювало ППО, в які об'єкти потрапили ракети, який ступінь пошкодження і яка саме комбінація попадань. Також багато залежить від того, в якому стані була енергосистема в момент влучення, яким був рівень споживання", - зауважив посадовець.

Він наголосив, що саме тому енергетики не публікують погодинні графіки енергоспоживання, щоб не орієнтуватися на противника. Спрогнозувати, коли може статися блекаут чи таку ймовірність - складно.

"Все залежить від того, чи будуть ракетні атаки продовжуватись і якщо так - на скільки вони будуть "успішними". Я вже говорив, блекаут - це не кінець світу, це повне або суттєве погашення енергосистеми, після якого відразу почнеться її відновлення", - зазначив Кудрицький.

При цьому спеціалісти вже зараз готуються до найгірших варіантів розвитку подій, проводять відповідні тренування, щоб розуміти план дій.

Голова правління НЕК додав, що блекауту може і не статися. Зокрема, такі надії є, з огляду на покращення умінь та можливостей української системи протиповітряної оборони.

Нагадаємо, раніше керівництво ДТЕК заявило, що не закликало українців евакуюватися з України на зимовий період через важку ситуацію в енергосистемі. Так прокоментували нещодавнє інтерв’ю генерального директора компанії Максима Тімченка, де той розповів, що бажано виїхати.