RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Як помити вікна із зовнішнього боку: п'ять способів

В умовах відсутності електроенергії кожен промінь сонця, який проникає в оселю, на вагу золота, тому варто прибрати всі перешкоди на його шляху, зокрема бруд на вікнах.

"Апостроф" розповідає, як узимку помити вікна ззовні.

Насамперед потрібно обрати засіб для миття вікон або зробити його самостійно, наприклад, з води, оцту, медичного спирту й кукурудзяного крохмалю.

Читайте також: Топ-5 засобів, щоб відмити цвіль на відкосах та підвіконні

Спосіб №1: магнітний очищувач вікон

Магнітні очищувачі миють вікна з обох сторін, використовуючи серветки з мікрофібри. Це значно пришвидшує процес миття, однак таким пристроєм варто навчитися користовуватися, щоб випадково не роз'єднати магніти.

Спосіб №2: швабра

Швабра допоможе збільшити площу очищення. Достатньо взяти змочену в мийному розчині ганчірку з мікрофібри й надягти її на швабру. Головне не забути потім просушити вікна гумовим скребком прямими рухами зверху донизу.

Спосіб №3: телескопічна штанга

Телескопічна штанга дозволить вимити вікна ззовні, навіть якщо ви стоїте всередині приміщення. Спочатку треба протерти вікна сухою ганчіркою, потім нанести на скло аерозольний очисник, промити вікна, а потім знову їх просушити.

Спосіб №4: пилосос і вода

Варто подбати не лише про вікна, а й про віконні сітки, на яких накопичується чимало бруду. Їх треба зняти, пропилососити, а потім вимити водою і мильним розчином на вулиці чи у ванній кімнаті.

Спосіб №5: робот-мийник вікон

У сучасному світі існують гаджети для будь-яких цілей: усі вже звикли до роботів-пилососів, як тут з'явився робот-мийник вікон. Його достатньо налаштувати відповідно до інструкції й помістити на вікно.

Раніше "Апостроф" писав, як перевести вікна на "зимовий" режим.