Лайм

Топ-5 засобів, щоб відмити цвіль на відкосах та підвіконні

Найкраще з цим впораються нашатирний спирт, перекис водню та оцет

Кожен із нас хоча б раз у житті в холодну пору року стикався з поширеною проблемою – підвищеною вологістю в приміщенні, яка згодом призводить до того, що в будинку чи квартирі стоїть стійкий запах вогкості, стіни та вікна починають мокріти і на них утворюється конденсат, а в деяких місцях – пліснява. theLime вирішив поділитися простими лайфхаками, як і чим її відмити на відкосах та підвіконні.

Фото: pinterest.com

За допомогою яких народних засобів можна позбутися плісняви на відкосах та підвіконні?

1. Оцтова кислота

Наносимо на відкоси нерозбавлений оцет на 1 годину. Після цього оброблені зони необхідно промити теплою водою і дати висохнути. Для профілактики таку процедуру слід повторювати раз на місяць.

2. Перекис водню

Місця, де є пліснява, поливаємо 3% розчином перекису водню і залишаємо висихати. Цей засіб нетоксичний і не залишає плям на відкосах.

3. Відбілювач

Звичайна білизна є гарною альтернативою всім дорогим засобам від плісняви. Перед тим, як приступити до очищення, обов'язково надягаємо гумові рукавички. На попередньо очищену поверхню розпорошуємо розведену білизну та залишаємо висихати. Після обробки проблемних зон цим засобом краще вийти на декілька годин з приміщення, щоб пари хлору зникли.

4. Бура

Склянку бури потрібно розвести в 2 л води, після чого наносимо розчин жорсткою щіткою на уражену поверхню. Змивати буру не потрібно – у майбутньому вона перешкоджатиме утворенню грибка.

5. Нашатирний спирт

Нашатирний спирт розводимо водою у пропорції 1 до 1, переливаємо в ємність з пульверизатором та розпорошуємо на уражені зони. Через 2 години поверхню промиваємо теплою водою.

Читайте також: Чому в холодильнику з'являється цвіль і як її позбутися.

Як позбутися конденсату на вікнах?

Запітнілі склопакети та мокрі плями на підвіконні не тільки створюють некомфортну атмосферу. Насамперед це сприятливі умови для утворення цвілі та грибка. Як боротися з появою вологи на склі?

1. Вологість у приміщенні має не перевищувати 50-60%, а температура - близько +20°С. Для цього потрібно провітрювати приміщення не менше 3 разів на добу з відчиненими вікнами.

2. Не ставимо на підвіконня надто багато вазонів.

3. Не перекриваємо потік теплого повітря від радіаторів щільними шторами.

4. Підвіконня та відливи можна утеплити.

5. Також можна замінити стандартний склопакет на енергозберігаючий.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Організатори "Євробачення-2024" показали, якою буде головна сцена масштабного пісенного конкурсу

Організатори Євробачення-2024 показали, який вигляд матиме головна сцена - пісенний конкурс пройде у місті Мальме, Швеція

Юрій Феліпенко мобілізувався у ЗСУ: актор доєднався до підрозділу "Ахіллес"

Зірка серіалів "Колір пристрасті" та "Обіцянка Богу" актор Юрій Феліпенко вступив до лав ЗСУ

Представниці України на "Євробаченні-2024" презентували оновлену версію пісні "Teresa & Maria": відео

alyona alyona і Jerry Heil презентували ще одну версію пісні Teresa & Maria, яку підготували для Євробачення 2024 - відео