RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Battlefield на "нулі": як відпочивають та про що жартують на фронті українські бійці

У мирному житті соціолог, а наразі боєць взводу вогневої підтримки одного з ОЗСП Національної Гвардії України Сергій Фіщук з псевдо "Шутнік" опинився в компанії людей, з якими, мабуть, ніколи б не перетнувся за інших обставин, а зараз разом із ними знищує ворога.

Про це пишуть Тексти.

Усі у підрозділі з різним минулим, серед них є юристи, будівельники, хіміки, пожежники, кримінальники, професійні військові, офісні працівники, поштарі, авантюристи, патріоти, праві та ліві, пацифісти й "м’ясники", божевільні та напрочуд адекватні люди зі спільною метою.

Читайте також: Захисник України зробив КПП для котів та розчулив соцмережі: відео

Росіяни щодня обстрілюють село на східному напрямку, де стоїть підрозділ, тому доволі часто бійцям доводиться шукати нове місце для ночівлі у підвалах будинків.

Сон

Є люди, які відключаються просто за лічені секунди, щойно знайдуть зручну для себе позу, - розповів Сергій Фіщук. І ця поза може бути навіть на позиції, під деревом, у 30-градусну спеку. Або в якомусь погребі, куди випадково заскочили, ховаючись від обстрілу.

Гра

Якщо є ноут і Starlink, то хлопці грають на ньому в ігри – на "нулі" можна максимально зануритися в якийсь War Thunder чи Battlefied. Наприклад, як це робив "Лєтов", який у "танчиках" їхав на штурм, коли по бійцях НГУ працював реальний танк, - пригадує Сергій Фіщук.

"Шутнік" та "Пластік" катають в "Героїв меча та магії" й останній постійно програє. Також у хід ідуть карти, хлопці перекидаються в дурня або в покер. Якщо трапляються якісь "настолки", то можна посидіти й за ними.

Жарт

Жарти на війні – максимально ідіотські й чорнушні, зауважив він. Мабуть, гумор і сміх – справді є захисною реакція на стрес. "Тому ми завжди у веселому настрої", - розповів боєць.

Серед пріоритетних тем — секс, дупи, фекалії та смерть. "Сміємося під обстрілами, коли ховаємося в укритті. Коли на позиціях на 8 годин зник хлопець зі взводу, то поки ходили його шукати, стільки жартували про це на командно-спостережному пункті, що командир вигнав мене звідти до свого підвалу. Жарти про нашу ймовірну смерть або каліцтва – взагалі серед найпоширеніших", - розповів Сергій Фіщук, додавши, що постійно жартують з побратимів, з їх позивних, зовнішності, характеру, вчинків, минулого життя.

"Ці жарти такі чорнушні й цинічні, що більшість навіть не можу тут процитувати. Але й не треба, бо гумор на передовій потрібен для виживання, а не для популяризації", - пояснив він.

Нагадаємо, раніше ми писали, що український блогер та журналіст Володимир Золкін розповів, як обмінюють полонених.