RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Україні потрібні літаки F-16: у ЗСУ вказали на нову проблему від окупантів

Росія випускатиме нові модернізовані літаки, що становитимуть загрозу на кордоні України – держава потребує американські винищувачі F-16, аби захищатися від ворога.

Про це сказав речник Командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат, інформує FREEДОМ.

Читайте також: Є одне "але": з якою проблемою може зіткнутися Україна за можливого отримання F-16

“Відповідь Заходу — модернізації, які провела Росія. Ну, не можна сказати, що там модернізація — все-таки новий літак, але створений на базі того ж таки Су-27, який є в нас на озброєнні… Тому, ну, випустили ще партію, так, це певна нова техніка, яка з’являється на фронті, буде створювати загрозу навколо наших кордонів. Наша справа стежити за небом і збивати всі повітряні цілі”, — розповів Ігнат.

За його словами, в Україні є подібні літаки четвертого покоління, проте вони поступаються за тактико-технічними характеристиками цим російським літакам. У той же час, до літаків США 5-6 покоління їм дуже далеко – тому Україна наполягає на наданні їй таких зразків техніки.

"Такий варіант реальний — це літаки F-16, які є у світі, які могли б стати на озброєння авіації повітряних сил. І тут той спектр широкий озброєння, яке має цей літак, може робити дуже багато речей і захищати небо від повітряних атак, збивати крилаті ракети, також дуже ефективно й успішно працювати по наземних цілях. Ось тому чекаємо. Чекаємо цього політичного рішення, яке зможе розправити крила нашої авіації повітряних сил”, — резюмував спікер.

Раніше ми писали, що у разі передачі Україні винищувачів F-16 наші пілоти, всупереч поширеним міфам, зможуть пройти перенавчання та опанувати керування цими літаками. Українська інфраструктура також допускає використання американських літаків.