RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

Вагнерівці та кадирівці ефективні у війні тільки проти самих росіян - Максим Жорін

Члени ПВК "Вагнера" та Тік-Ток війська Кадирова "героями" війни в рф стали не завдяки своїм бойовим заслугам, а лише через спеціальні піар-кампанії.

Про це у своєму блозі 24-каналу написав екс-командир полку "Азов", капітан ЗСУ Максим Жорін.

Військовий розповідає деталі операцій проти цих підрозділів. Вперше з кадирівцями довелось зіштовхнутись в Київській області, де вони знімали відео нібито про наступ на Київ. Але насправді знаходились далеко від лінії зіткнення.

"Це була навіть не друга лінія, а тилові населені пункти, де кадирівці виконували задачі "заградотрядів", нападали на місцеве населення", - зазначає Жорін.

В Запорізькій області підрозділ зустрів кадирівців в боях. Проте не тих, кого показують в красивій формі і знімають у відео, а набраних в третій-четвертій хвилі, "одягнених як попало "чуханів". Ціла група таких кадирівців була знищена бійцями ССО АЗОВ.

Що стосується вагнерівців, то вони, за словами Максима Жоріна, є двох видів.

"Перший - зеки, яких понабирали по всіх російських тюрмах. Зараз вони одні з основних "ініціаторів" наступу (під Бахмутом) - абсолютно бездумно біжать на укріплені позиції і так само бездумно гинуть у величезній кількості", - говорить екскомандир "Азову".

Другий вид - більш підготовлені, відрізняються за зовнішнім виглядом, з дорогою західною амуніцією.

"Їхні атаки також були успішно відбиті, але в бою з ними набагато складніше, ніж з зеками", - каже автор блогу.

На думку військового, в рф проводять спеціальні інформкампанії, що формують думку про потужних "воїнів", але бойових здобутків вони не мають.

"Росіяни проявляють себе, як жалюгідний скот, який не піднімає голову і дозволяє, щоб його ґвалтував народ, який є національною меншиною в рф. "Вагнерівці" - це більш близька росіянам тема. Вони завжди любили цю блатну ганебну "романтику". В росії зеку стати національним героєм зовсім неважко", - заявляє Жорін.