RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

У Латвії ухвалили важливе рішення щодо українських біженців: що змінилося

Латвія активно допомагає Україні не тільки з початку повномасштабного вторгнення Росії до нашої країни, але ще з 2014 року, коли РФ окупувала Крим. 8 грудня Рига продовжила термін підтримки українських біженців до 30 червня 2023 року.

Про це розповідає bnn-news.com.

Поправки до Закону про допомогу громадянському населенню України ухвалив Сейм. У попередній його редакції допомогу громадянам України у Латвії передбачено до 31 грудня 2022 року. За продовження надання первинної підтримки та надання житла депутати проголосували одноголосно.

Згідно з поправками, для громадян України, які мають право на тимчасовий захист у Латвії, будуть запроваджені такі зміни:

  • посвідка на проживання – посвідчення особи громадянина третьої країни – видає Управління у справах громадянства та міграції строком на два роки.
  • проїзні документи, видані в Україні та строк дії яких закінчився, вважатимуться дійсними у Латвії до 28 лютого 2024 року;
  • з 1 липня 2023 року українські біженці матимуть право відвідувати безкоштовні уроки латвійської мови.

Читайте також: Путіну треба так дати по зубах, щоб 300 років з Росії ніхто не виліз – латвійський політик

Тимчасовий захист у Латвії з початку повномасштабної війни оформили понад 43 тисячі українців. Нещодавно уряд країни ухвалив рішення направити 2,4 млн. євро на оплату медичних послуг для українських біженців.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Латвія передала Києву 84 електрогенератори та 100 теплових гармат.