RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

У Латвії почали шити зимову форму для ЗСУ: опубліковано фото

У суботу, 5 листопада, у Латвії розпочали пошив комплектів зимової військової форми, яку отримають захисники України.

Про це у своєму Facebook повідомив посол України у країні Балтії Олександр Міщенко.

За його словами, пошивом військової форми па потреби ЗСУ займається фірма PRIVA. Зимовий одяг, як зазначає посол, робиться спеціально за наданими військовослужбовцями розмірами задля того, щоб кожен комплект максимально підійшов бійцям.

Читайте також: Українці в Латвії мають право на безкоштовну медичну допомогу: деталі від МОЗ

Відправка військової форми буде здійснена найближчим часом гуманітарним конвоєм разом з іншою допомогою військово-технічного характеру. Оніщенко запевнив, що посольство робить усе можливе, аби захисники України отримали комплекти ще до наступу холодів.

Більш того, за словами дипломата, в ательє фірми PRIVA працюють дві українки - Ольга та Марія, які роблять свій внесок у перемогу над Росією.

"Не зважаючи, що сьогодні субота, латвійські майстри вийшли спеціально на роботу з тим, щоб встигнути якомога швидше зробити першу партію зимового одягу, яка робиться за стандартами НАТО для українських воїнів. Латвійські майстри роблять все можливе для того, щоб долучитися до нашої спільної перемоги, все робиться якісно, швидко, як я вже зазначив, не зважаючи на вихідні", - резюмував Оніщенко у своїй публікації.

Раніше ми розповідали, які пільги та виплати можуть отримати українські біженці отримати у Латвії.