RU  UA

Японія хоче розмістити новітню зброю на кордоні з Росією: що це означає

Японія планує розгорнути гіперзвукові ракети, розробка над якими ведеться ще з 2018 року, на островах Кюсю та Хоккайдо, які межують із Сахаліном та Курилами. Це озброєння має бути набагато більш якісним за російське та посунути рф з місця лідера з розробки гіперзвукових ракет.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий оглядач Денис Попович.

"Щодо гіперзвукової зброї, то досі вважалося, що росіяни найперші в плані розробки цього озброєння. Вони дуже хвалилися, що в них є гіперзвукові ракети, яким "аналогов нет". У них є на озброєнні ракетний комплекс "Кинджал", який вони називають гіперзвуковим, але це фактично авіаційний варіант "Іскандера". Але в них є також корабельні ракетні комплекси, які вони розробляли та випробовували. Тобто ця зброя поки не є розповсюдженою у світі", – розповідає військовий оглядач.

Однак зараз над розробкою та випробуванням гіперзвукових ракет почали займатися інші країни, які здатні зробити більш якісне озброєння, ніж є у росії.

"А тепер ми бачимо, що інші країни світу почали розробляти подібну зброю і росіяни вже не можуть похвалитися своєю першістю. Вони навіть можуть передбачити, що якщо за справу взялися японці, а японська елементна база взагалі дуже якісна, то можна припустити, що їхнє озброєння буде більш серйозним та якісним за російське", – вважає Попович.

Військовий оглядач також зазначив, що зараз у світі немає ракетних комплексів, які б могли збивати гіперзвукові ракети, але такі системи розробляються.

"Росіяни мають замислитися над тим, що через свій необдуманий крок – напасти на Україну, вони стали ізгоями у цивілізованому світі. І зараз їх дійсно почнуть оточувати "вороги", чого не було ще до їхнього широкомасштабного вторгнення на нашу територію", – додав Попович.

Як повідомляв "Апостроф", країна-терористка росія не відчуватиме браку ракет для обстрілів України ще протягом багатьох років.