RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Скасування оплачуваних лікарняних: у Мінсоцполітики пропонують новий вихід

В уряді дали доручення розробити механізм надання роботодавцями оплачуваних додаткових відпусток тимчасово непрацездатним працівникам замість виплати допомоги (лікарняних).

Про це повідомили у Міністерстві соціальної політики, пише "Судово-юридична газета".

Читайте також: Мінімальна зарплата: як вона у 2023 році впливатиме на розмір декретних, лікарняних та штрафів

Зазначається, що Мінсоцполітики разом з Мінекономіки та зацікавленими органами влади мають подати відповідні пропозиції до 1 лютого наступного року.

У відомстві нагадали, що з січня 2023-го набуде чинності законопроєкт №3663, який вносить зміни у закон "Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування" (нова редакція) та інші законодавчі акти, на виконання якого Кабінет міністрів розробив план.

Один із пунктів плану реалізації і передбачає напрацювання механізму щодо надання відпусток замість лікарняних від органів соцстраху.

Водночас у Мінсоцполітики наголосили, що зараз не йдеться про повне скасування виплати допомоги з тимчасової непрацездатності, збільшення терміну оплати днів непрацездатності роботодавцями чи обмеження тривалості оплачуваної відпустки замість лікарняних виплат.

Не передбачені й ініціативи щодо стимулювання медичного страхування за рахунок працівника.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що уряд виділив 3,5 млрд гривень коштів на погашення заборгованості з виплат по лікарняних, а також по вагітності та пологах, а розрахунки будуть здійснюватися по-новому.