RU  UA

Чи можливий компроміс наприкінці війни: експерт розставив крапки над "i"

Наразі тривають дискусії щодо того, як може завершитися російсько-українська війна й вважають компроміси неприпустимими 78% українців, тобто сприйняття цього питання є непохитним.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів директор аналітичної організації "Центр досліджень армії, конверсії та роззброєння" Валентин Бадрак.

Газета "Вашингтон Пост" зазначає, що погляди Києва і Вашингтона у цьому не збігаються, оскільки президент України Володимир Зеленський наполягає на перемозі. Водночас з виступів президентів США Джо Байдена і Франції Емануеля Макрона випливає, що Захід настроєний на компроміс.

Читайте також: Вони живуть на іншій планеті: Зеленський розповів, чому неможливі переговори з Росією

"Нинішня війна, скоріше за все, не завершиться повним знищенням російської воєнної машини", - висловив свою думку експерт.

Він зауважив, що на кінець 22 року ситуація більше на українському боці. Глава Моссаду Давид Барнеа повідомив, що Іран планує збільшення постачання зброї Росії й вони розробляють альтернативний шлях надавання озброєнь. "Також надає допомогу Північна Корея", - зауважив Валентин Бадрак, додавши, що зброя з КНДР не вплинула на перебіг подій.

Глава Кремля Володимир Путін запевняє, що прагне завершення війни, проте це тільки намагання потягти час для реформування армії. Саме для цього збільшується призовний вік, збільшується чисельність контрактників. Але Росія все одно відчуває проблеми зі зброєю, адже "Уралвагонзавод", наприклад, може виробляти тільки кілька десятків танків.

Україна натомість отримує системи ППО Patriot, які "запрацюють" вже через два місяці. Бундестаг тим часом закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца надати Україні танки.

У наступному році прибутки Росії від продажу нафти знизяться. Ба більше, заступник директора МВФ заявив, що Росія назавжди втратила європейський ринок газу, натомість Сенат США ухвалив надання Україні та союзникам майже 50 мільярдів доларів.

"Вчора стало відомо про український план врегулювання, який оприлюднять до 24 лютого. На це вже відреагували в Кремлі, мовляв, вони не шукають миру. Вони розраховують на швидку реформу війська, проте їх можливості до цього є обмеженими". - резюмував Валентин Бадрак.

Нагадаємо, раніше ми писали, навіщо Кремлю збільшувати армію.