RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Нове вторгнення з Білорусі: на що спроможні росіяни

Техніки для наступу на Київ росіяни не мають, чого вистачає - це живої сили

Техніки для наступу на Київ росіяни не мають, чого вистачає - це живої сили Фото: armyinform

У вівторок з'явилася інформація, що росія перекидає на південь Білорусі танки, вантажівки та особовий склад зс рф. Це, зокрема, і мобілізовані, які проходили навчання та бойове злагодження на білоруських полігонах. Відразу почалися розмови про новий наступ окупантів з півночі. Але росіянам не вдасться відтворити ударне угруповання, яке наступало з півночі на столицю України 24 лютого. Проте Україні потрібно готуватися до нового можливого вторгнення з Білорусі. Таку думку в ефірі Апостроф TV висловив підполковник у відставці, знавець бронетанкової техніки МИКОЛА САЛАМАХА.

Ту техніку, яку росіяни перекидали місяць-два тому на білоруські полігони для навчання мобілізованих, для проведення бойового злагодження власних підрозділів, тобто 2 дивізії 1-ї танкової бригади - вона виконала свою роль. Пройшла базова підготовка, злагодження екіпажів, взводів, а, можливо, і рот. І зараз є сенс перемістити цю доукомплектовану екіпажами техніку поближче до можливих районів використання, а саме - до кордону Білорусі з Україною.

Читайте: Цього мало для наступу: нові дані про російські танки біля північних кордонів України

Що далі? Це залежатиме від рішення путіна. Перший варіант - здійснювати удар у складі об'єднаних сил однієї-двох-трьох дивізій російської федерації та боєздатних сил білоруської армії, а таким чином вони наберуть максимум 50 тисяч особового складу і до півтори тисячі броньованих машин, які будуть підтримувати авіаційне угруповання, артилерійські та ракетні війська росії та Білорусі.

Другий варіант - протягом півтора-двох місяців буде перекидання сил зс рф до Білорусі, щоб наростити міць, і тоді вони зможуть виконувати більш глобальні задачі. Поки нам залишається спостерігати за розвитком ситуації та адекватно реагувати.

Створити те ударне угрупування, яке зайшло на територію України 24 лютого, росія вже не зможе - через брак техніки, тим паче, більш-менш сучасної техніки. Це стосується і танків, і бойових машин піхоти, і бронетранспортерів, і засобів артилерії та іншого. В них немає вже тієї кількості боєприпасів, яку вони мали напередодні наступу, зокрема і засобів точного ураження. В них немає тої кількості ударних вертольотів та загалом фронтової авіації, тому що втрати вони понесли доволі чуттєві.

Читайте: Щось надумав? Лукашенко дав Путіну несподівану відповідь

Але кількість особового складу вони змогли поповнити мобілізованими. Так, вони не мають тої кількості молодшого та середнього офіцерського складу, який потрібен для керівництва підрозділами та частинами у ході бойових дій. Але треба враховувати, що ті, хто воює з самого початку, хто залишився живим - будуть кістяком дуже багатьох підрозділів і частин. Вони мають бойовий досвід і недооцінювати ситуацію дуже небезпечно. Тому нам потрібно готуватися до нових боїв з підготовленим ворогом та нанести йому уражень.

Читайте також

Росія заробляє мільярди на нафті: як перекрити цей "кран"

Захід має посилити санкції проти Росії, щоб позбавити її більшої частини чорних доходів

Путін молить Байдена, щоб його зупинити, але той вагається - Олег Лісний

Росія близька до розпаду, Заходу лише варто підштовхнути - але Штати бояться і панькаються з Путіним

Хрестові походи на Київ: у Путіна знайшли нову мету війни

У Путіна вигадали нове виправдання війни в Україні, щоб ще більше людей загнати під мобілізацію