RU  UA

Просто кидають як м'ясо: боєць ЗСУ про дії окупантів під Бахмутом

Російські окупанти у жорстких боях за Бахмут зазнають колосальних втрат. При цьому солдатів не шкодують, а поранених залишають на полі бою.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів боєць "Легіон Свободи" Володимир Назаренко.

Читайте також: Бої за Бахмут: український військовий оцінив загрозу оточення міста

За його словами, щоденні втрати ворога на Бахмутському напрямку можуть доходити до тисячі осіб. Основні його зусилля зосереджені від Соледару до Майорського. Вся ця ділянка зазнає надзвичайного тиску, такого ще не було з часів Другої світової.

"Вони просто загородвідрядами заганяють юрбою росіян, не ділять на підрозділи, не зважають, хто з якого формування, мобілізований це, чи "вагнерівець". Вони навіть не забирають своїх поранених, доволі часто, вони їх навіть добивають, щоб їх не евакуйовувати. Якщо хтось там по контузії чи дрібному осколковому пораненню хоче евакуюватися, йому не дозволяють та женуть в атаку. Їх сприймають як "гарматне м'ясо". Якщо вони відмовляються виконувати наказ, їх просто розстрілюють на місці. Вся ділянка від Майорську до Соледару, усіяна сотнями трупів росіян", - зазначає Володимир Назаренко.

Військовий висловив сподівання, що дуже скоро ЗСУ отримають гарні новини. Оскільки знищується дуже велика кількість росіян, тоді як Росія зараз кидає свої останні резерви. Зокрема, це відчувається по їхній якості: вони не обстріляні, йдуть без амуніції.

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, російські окупанти, незважаючи на значні втрати у живій силі, не припиняють наступальних дій на Бахмутському напрямку.