RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Як зміниться війна в Україні у 2023 році: у розвідці розповіли про стратегію Росії

Російське керівництво через брак живої сили у війні проти України ухвалило рішення провести чергову хвилю мобілізації. РФ не планує завершувати війну і намагатиметься проводити нові наступи на фронті.

Про це розповів представник ГУР Міноборони Андрій Черняк, пише "РБК-Україна".

"За оцінками військової розвідки України, росіяни наступного року й надалі намагатимуться продовжувати ведення наступальних дій. На жодному з напрямків їм не вдалося досягти своєї мети. Вони розуміють, що програють, але завершення війни не планують", - описав ситуацію він.

Андрій Черняк додав, що на яких саме територіях росіяни планують наступати, зараз розвідка спрогнозувати не може.

"Ми розглядаємо можливість того, що вони можуть одночасно піти з півночі чи сходу. Такі дії ворога передбачаються і наші війська до цього готові", - наголосив Черняк.

Читайте також: Скільки у Росії залишилося ракет і що загрожує Україні після перемоги: Буданов дав відповіді

Представник ГУР висловив упевненість, що ворог намагатиметься утримати сухопутний коридор до Криму та захопити всю Донецьку область. Однак, на його думку, росіяни не зможуть форсувати Дніпро, щоб знову захопити Херсон.

"За оцінками воєнної розвідки України, за наступні 4-5 місяців російська армія може втратити ще до 70 тисяч осіб. І до таких втрат керівництво країни-окупанта готове", - резюмував Черняк.

Як повідомляв "Апостроф", генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що завдяки проведеній мобілізації Москва готує нову хвилю наступу на Україну.