RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Аномальне тепло зміниться різкими морозами та снігопадами: синоптик назвала дати

Новий рік українці зустрічали з аномально теплою погодою, а от напередодні Різдва, 7 січня, в Україні вдарять морози – у деяких регіонах стовпчики термометрів опустяться до -20 градусів.

Про це розповіла синоптик Укргідрометцентру, Наталія Птуха, інформує "New Voice".

Читайте також: Аномальне тепло та сильні морози: народний синоптик дав прогноз погоди на зиму

За її словами, ще в четвер, 5 січня , буде відносно тепло і температура повітря матиме плюсові значення – проте, порівняно з початком тижня, похолодання буде відчутним. Окрім того, очікуються пориви вітру в межах 15-20 м/с, а у Карпатах і до 25 м/с.

У п'ятницю, 6 січня, суттєво похолодає – термометри покажуть від -1 до -6 градусів, а вітер змінить напрямок на північний та північно-східний. У цих областях може випасти сніг. На півночі України, зокрема у Чернігівській та Сумській областях, температура повітря може опуститися до -10 градусів.

Міцні морози вдарять на Різдво, у суботу, 7 січня - вночі очікується -7...-13 градусів, а вдень -4...-10 градусів. На заході країни в суботу ввечері може випасти сніг, а на північному сході в ніч з 6 на 7 січня стовпчики термометрів можуть опуститися до -14...-20 градусів. Морозна ніч на Різдво очікується у всіх регіонах, включаючи південні.

У Карпатському регіоні та південній частині країни температура буде дещо вищою — від +3 тепла до -4 морозу.

Раніше ми публікували прогноз погоди від синоптиків на три місяці зими.