RU  UA  EN

Пʼятниця, 28 червня
  • НБУ:USD 40.22
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.22
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

27 червня

Всі новини

На Україну насувається циклон: погода різко зміниться у всій країні

В Україну йде циклон Axel з північного заходу й районів Скандинавії, несучи з собою суттєву зміну погоди: від аномально теплої і сухої до холодної і мокрої.

Про це прогноз погоди на четвер, 5 січня, і подальші дні повідомила синоптикиня Наталка Діденко.

У більшості регіонів 5 січня пройдуть дощі, але де-не-де випаде мокрий сніг через поступове зниження температури. Однак усі види опадів будуть помірними, а в південних областях переважно невеликими. Варто зауважити, що в східних регіонах дощ і мокрий сніг більш імовірні у другій половині дня й увечері.

Читайте також: У Києві та інших містах через аномальну погоду зацвіли проліски: фото

"Під час переміщення атмосферних фронтів 5-го січня західний та південно-західний вітер посилюватиметься до сильного, місцями до 15-20 метрів за секунду. А під час посилення вітру температура повітря видається нижчою, ніж насправді", - додала Наталка Діденко.

Тим часом температура повітря у найближчу ніч коливатиметься від -3 морозу до +4 градусів тепла. Удень стовпчик термометра показуватиме +3+8 градусів, на півдні та заході місцями до +7+11 градусів. Водночас на північному сході України повітря охолоне до 0+4 градуси.

Метеорологічна карта

Прогноз погоди в Києві на 5 січня виглядає так: вітряна й волога погода з опадами. Пориви західного й південно-західного вітру досягатимуть 15-18 м/с, а термометр вночі показуватиме +1+3 градуси, удень повітря прогріється до +5+6 градусів.

"Надалі, після проходження атмосферних фронтів, з їхнього тилу, з півночі, почне затікати до нас вже справжнє зимове повітря. Очікується похолодання до морозів! Найхолоднішими в найближчій різдвяній перспективі будуть Сумщина, Харківщина, Чернігівщина, Київщина, Черкащина, Полтавщина, Луганщина, частина Дніпропетровщина та Запоріжжя. У нічні години впродовж 7-9 січня тут температура повітря може опускатися до -10-16 градусів", - наголосила синоптикиня.

Проте південні й західні області відчують похолодання не так гостро, але вже ж сподіватися на +12+16 градусів посеред січня не слід.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як захистити ноги від морозів.