RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Можна дізнатися ім'я майбутнього чоловіка і не тільки: найкращі 10 ворожінь на Святий Вечір та Різдво

Українці традиційно займаються ворожінням перед великими святами, зокрема перед Святвечором і Різдвом. У такі часи таємниці відкриваються з легкістю, якщо правильно провести всі обряди.

"Апостроф" розповідає про 10 способів ворожіння на майбутнього чоловіка, дітей і долю.

Ворожіння: сіль і вода

Щоб дізнатися, за кого дівчина вийде заміж, їй потрібно перед сном змішати чайну ложку води з ложкою солі та випити це, після чого промовити: "Мій суджений, мій ряжений, принеси мені води". Той, хто з'явиться у сні, і стане її чоловіком.

Читайте також: Як приготувати на Різдво традиційний узвар: простий рецепт

Ворожіння з кільцем

Опівночі треба покласти на стіл аркуш паперу, посипаний попелом, і поставити на нього прозору склянку з водою, у яку слід кинути кільце, а потім вдивлятися у воду доти, доки там не з'явиться обличчя майбутнього чоловіка.

Традиційне ворожіння на ім'я

У Святвечір потрібно вийти на вулицю й запитати ім'я в першого зустрічного хлопця. Як він назве себе, так буде звати й чоловіка дівчини, що запитувала.

Ворожіння на сірниках

Спочатку потрібно загадати імена дівчини й хлопця (наприклад, дівчина думає про себе й свого коханого). Потім узяти два сірники, поставити їх поряд і запалити. Якщо сірники догоріли й нахилилися один до одного, то пара буде разом, а якщо навпаки - то стосунки будуть короткочасні.

Ворожіння на дітей

Необхідно взяти голку, проткнути нею вовняну тканину й підвісити голку на нитці. Потім повільно піднести нитку до руки того, хто ворожить. Якщо голка "ходить по колу", то буде дівчинка, якщо гойдається вперед і назад - то хлопчик, якщо ж стоїть на місці - дітей у найближчому майбутньому не буде.

Мороз і ворожіння

З вечора потрібно налити в чарку води, покласти туди кільце й винести на мороз. Перед сном треба вийти й подивитися, скільки горбків і ямочок утворилося на льоду. Горбики - це кількість синів, а ямочки - доньок.

Ворожіння на майбутній рік

Нахиліть свічку над мискою з водою, щоб стік віск. Коли у воді вже буде достатньо крапель, їх треба оглянути: кулька - стабільність, хрест – на вас чекають неприємності та хвороби, смуги – до дороги, зірки – удача, великі краплі – великі події, фігура звіра – суперника чи суперницю, кільце – швидке весілля, будинок – процвітання у житті тощо.

Ворожіння з книгами

Оберіть будь-яку книгу (бажано художню), подумки поставте до неї запитання, розгорніть її на випадковій сторінці й загадайте випадковий рядок. Те, що там буде написано, і стане відповіддю на запитання.

Опівнічне ворожіння

Ще з вечора на аркуші паперу варто написати різні слова, речення й фрази. Опівночі запитайте подумки у Всесвіту те, що цікавить, підкиньте кілька зерен пшениці над аркушем паперу, а потім подивіться, на які слова впали зернинки. Вони утворять відповідь на запитання.

Ворожіння на чоловіка

Традиційне ворожіння на ім'я майбутнього чоловіка можна проводити перед різними святами, зокрема й перед Різдвом. Напишіть на клаптиках паперу різні чоловічі імена, покладіть їх під подушку, а вранці витягніть один папірець. Ім'я на ньому буде ім'ям майбутнього чоловіка.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що не можна робити на Різдво 7 січня, щоб не злякати успіх.