RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

На дорогах дуже небезпечно: як правильно їздити на авто під час снігу з дощем

Взимку кількість ДТП збільшується, а якщо погода ще й мінлива, як останнім часом в Україні, то на дорозі слід бути особливо обережним.

Про правила їзди за кермом у зимовий час у погану погоду розповідає Auto24.

Однією з основних проблем для автомобіліста взимку є погана видимість. На скло може налипати мокрий сніг, що провокує їхнє запотівання, а гарний прогрів салону допомагає не відразу. Однак, таку проблему можна вирішити швидко і без додаткових проблем, просто ретельно помивши скло зсередини і обробивши його спеціальним препаратом.

Читайте також: Чому автомобіль не заводиться взимку: названі найпопулярніші причини

Коли синоптики обіцяють мокрий сніг із дощем, автомобілісти мають додаткові проблеми. Так, у деяких місцях дорога може виявитися дуже холодною з мокрим снігом, що накопичився на ній. На великій швидкості водій може просто спливти на цій каші, що, зрозуміло, дуже небезпечно. Якщо ж температура повітря мінусова, на асфальті утворюється скоринка льоду, тому потрібно бути особливо обережним на мостах, шляхопроводах і заміських ділянках шосе, що інтенсивно обдуваються вітром.

Особливого клопоту може завдати машина, при спробі виїхати з паркування після негоди, адже якщо після мокрого снігопаду температура знизиться, вся вода на машині перетвориться на лід. Так, скоринкою льоду, яку доведеться зіскребати, буде покритий весь автомобіль. Крім того, до прорізів дверей можуть примерзнути мокрі ущільнювачі. Щоб такого не сталося, після зимового дощу потрібно обробити спеціальним силіконовим препаратом ущільнювач хоча б дверей водія.

Якщо примерзання дверей станеться, не поспішайте застосовувати силу, обійдіть всю машину по колу і спробуйте відкрити всі двері по черзі: часто буває, що двері примерзли не дуже міцно.

Раніше ми публікували корисні поради водіям, як заощадити паливо на авто взимку.