RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

На удачу, на гроші та на нареченого: як правильно ворожити в ніч на Різдво

У суботу, 7 січня 2023 року, деякі українці відзначатимуть Різдво за юліанським календарем - цей період вважається особливим часом, коли ніч сповнена якоїсь таємниці, очікування, містицизму. У різдвяну ніч, на Святвечір, серед дівчат прийнято ворожити.

"Апостроф" публікує добірку популярних різдвяних ворожінь, які можна провести в ніч із 6 на 7 січня.

Читайте також: Як не злякати успіх: що не можна робити на Різдво 7 січня

Ворожіння за допомогою сновидінь

  • Перед сном потрібно з'їсти щось солоне, але не запивати водою. Після цього лягти в ліжко і сказати: "Наречений, ряжений, прийди до мене і дай мені напитися". Хто прийде уві сні і напоїть вас, той, вважається, і стане вашим чоловіком;
  • Якщо покласти під подушку перед сном ножиці та хліб, то висока ймовірність того, що насниться майбутній чоловік;
  • Можна взяти миску та невелику дерев'яну паличку. Перед сном потрібно помістити паличку у воду, поставити під ліжко і сказати: "Наречений, прийди, мене через місток перевести". Той, кого ви побачите уві сні, і є ваш наречений;
  • Якщо покласти під подушку гребінець зі словами "Наречений-ряджений, причеши мені голову" і лягти спати, то уві сні до вас прийде майбутній коханий;
  • Перед тим, як лягти спати, помістіть під подушку чотирьох королів з карткової колоди і скажіть: "Хто мій суджений, хто мій ряжений, той нехай насниться мені уві сні". Хто буде вашим коханим, залежить від "короля", який насниться: піковий король - старий і ревнивець, чирвовий - молодий багатій, хрестовий - військовий чи бізнесмен, бубновий - бажаний наречений.
  • Також можна погадати на нареченого на Різдво за допомогою рушника. Для цього потрібно вивісити рушник за вікно зі словами "Наречений-ряджений, прийди і витрись". Якщо рушник вранці буде сухий, то заміжжя цього року не буде, мокрий – можна готуватися до весілля.

Ворожіння на удачу

Після різдвяної вечері необхідно взяти одне або кілька яблук і розрізати кожен фрукт навпіл. Після цього потрібно придивитися до середини - якщо всередині буде зірочка правильної форми з кісточок - цей рік буде щасливим.

Ворожіння на гроші на Різдво

Напередодні Святвечора потрібно взяти кілька паперових купюр різного номіналу, кожну банкноту згорнути в трубочку, помістити в мішок із щільної тканини. У ніч на Різдво потрібно навмання потягнути один з пакунків - чим вище номінал вам попався, тим вдалішим буде рік у сфері фінансів.

Раніше ми публікували ідеї найкращих подарунків на Різдво для дітей та всієї родини.