RU  UA  EN

Субота, 1 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 червня

31 травня

Всі новини

Не 100 тисяч, а в рази більше: у Зеленського назвали реальні втрати РФ на війні в Україні

Втрати російського окупаційно-терористичного війська у повномасштабній війні проти України становлять близько 300 тисяч осіб вбитими й пораненими. Однак Кремль не зважає навіть на рекордні втрати.

Про це заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю 24 каналу.

За його словами, оцінки європейського Генштабу щодо втрат Росії на рівні 250 тисяч занижені, тому що до складу окупаційного війська входять і додаткові непостійні війська, такі як ПВК "Вагнер", Росгвардія і ФСБ.

Читайте також: Конвейєр дохлих "чмобіків": чому Макіївка не зупинить Путіна

"Мені здається, що цифра (вбитих і поранених росіян - ред.) трошки більша за 300 тисяч. Але Росія сьогодні перебуває в такому аморальному стані, що їй немає різниці, вони втратять 100, 200 чи 500 тисяч. Це питання розгортання внутрішнього бунту як такого, і воно не залежить від кількості мертвих", - пояснив Подоляк.

Водночас він зазначив, що Україна не веде геноцидну війну на відміну від російських окупантів, оскільки вона має право знищувати окупаційні війська РФ, які вторглися на її територію і розпочали повномасштабний наступ

"Тому що вони вбивають наших людей і вони нищать наші міста. Це обов'язкова відплата, це правило війни і це юридично вмотивована поведінка України. І при цьому ми завжди говоримо, що ми не будемо заходити на територію Росії, бо там немає сенсу нічого робити. Ми не можемо їм вправити мозок і вони будуть жити, як живуть постійно, в XVII сторіччі", - наголосив радник глави ОП.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в країні-агресорці Росії можуть провести ще одну хвилю мобілізації.