RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Слідом за Пушкіним: у Дніпрі демонтували монумент російському вченому, фото та відео

Майже три тижні тому у Дніпрі в рамках дерусифікації був демонтований пам'ятник російському поету Олександру Пушкіну, а сьогодні, 6 січня, місто позбавилося ще одного пам’ятника, цього разу російському вченому Михайлу Ломоносову.

Про це повідомляє Суспільне.

За допомогою спецтехніки комунальники зняли пам'ятник з постаменту, аби відвезти його на місце зберігання - на територію КП "Зооконтроль".

Читайте також: Харків приєднався до "пушкінопаду": фото та відео

Мер Дніпра Борис Філатов висловився про "пам'ятникопад" у місті, наголосивши, що більшість з них взагалі не мають жодного відношення до "Єкатеринослава" чи "Дніпропетровська" й радянсько-російська історія - це суцільний обман та пропаганда.

"Повірте, я не воюю з пам'ятниками та історією. Я просто хочу, щоб ми всі, нарешті, усвідомили, що "пам'ятники" та "історія", які нам нав'язали, це є викривлена реальність. Брудна метаморфоза того, що відбувалося, нічого не має спільного з правдою", - констатував Борис Філатов.

Зазначимо, що у Дніпрі на обліку перебувають 197 пам’яток історії та монументального мистецтва, з яких нараховано 85 об’єктів, пов’язаних із радянським минулим.

Нагадаємо, що наприкінці минулого року в Одесі знесли пам'ятник російській імператриці Катерині Другій, який був розташованому у самому центрі міста. У той же день там позбулися й полководця Олександра Суворова.