RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

До Сибіру прибув спецпотяг із убитими в Україні росіянами: зведення Генштабу ЗСУ

319 доба повномасштабної російсько-української війни: окупаційно-терористичне військо РФ кількадесят разів порушило оголошене Кремлем так зване "різдв'яне перемир'я", завдаючи ударів по цивільній інфраструктурі й вбиваючи мирних українців.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ станом на ранок 8 січня.

За минулу добу, коли російський диктатор Путін оголосив цинічне "різдв'яне перемир'я", окупанти завдали 9 ракетних, 3 авіаційних удари та здійснили 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, унаслідок чого є поранені й загиблі.

Читайте також: Не 100 тисяч, а в рази більше: у Зеленського назвали реальні втрати РФ на війні в Україні

Водночас російські окупанти вже деякий час намагаються поповнювати втрати й підтримувати наступ за допомогою переміщення до районів ведення бойових дій особового складу, озброєння і військової техніки з боєприпасами.

Тим часом ЗСУ протягом минулої доби відбили атаки російських окупантів в районах 16 населених пунктів, серед яких Стельмахівка, Макіївка і Білогорівка Луганської області та Роздолівка, Соледар, Бахмут, Залізне, Первомайське, Водяне і Побєда на Донеччині.

"Зазнаючи великих втрат, ворог веде наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Лиманському та намагається покращити тактичне положення на Куп’янському напрямках. На Новопавлівському, Запорізькому та Херсонському - окупанти обороняються", - додали в Генштабі.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без значних змін, окупаційно-терористичне військо РФ зберігає військову присутність у прикордонних районах, але немає ознак формування його наступальних угруповань.

На Сіверському та Слобожанському напрямках обстрілів зазнали райони населених пунктів Стариця і Дворічна Харківської області. Також загарбники застосували ударний БпЛа біля Олександрівки.

На Куп’янському та Лиманському напрямках були обстріли з артилерії у районах Іванівки, Стельмахівки, М’ясожарівки, Площанки, Макіївки, Невського, Червонопопівки та Діброви Луганської області.

На Бахмутському напрямку під ворожі обстріли потрапили Берестове, Білогорівка, Веселе, Красна Гора, Бахмут, Кліщіївка, Біла Гора, Диліївка, Залізне та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку росіяни обстріляли Невельське, Мар’їнка та Новомихайлівка на Донеччині.

На Новопавлівському напрямку вогневого впливу зазнали Велика Новосілка, Золота Нива і Вугледар Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках російські окупанти здійснили обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії по районах Антонівки, Чарівного, Дорожнянки, Інженерного, Білогір’я, Олексіївки, Малих Щербаків, Степового та Кам’янського Запорізької області.

Окрім фізичного тиску безперестанних обстрілів, ворог намагається підірвати моральний дух населення на тимчасово окупованих територій і зупиняє там трансляцію усіх українських телеканалів, замість якого транслюється тільки російське телебачення. Так відбулося в населених пунктах Горностаївка, Каїри, Заводівка і Маринське Херсонської області.

Разом з цим російське окупаційне військо продовжує зазнавати втрат, зокрема, 5 січня з Ростова-на-Дону до Кемеровської області прибув потяг із рефрижераторами, заповненими мертвими росіянами, тіла яких повинні розвантажити до місцевих моргів.

"Авіація Сил оборони України протягом минулої доби завдала ударів по 21 району зосередження противника, а також 3 удари по позиціях його зенітно-ракетних комплексів. У той же час було збито 3 розвідувальних БпЛА окупантів типу "Орлан-10". Наші підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління, 5 районів зосередження живої сили та військової техніки і 2 склади боєприпасів ворога", - інформували в Генштабі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що російські окупанти можуть підірвати дамбу у Сватовому, щоб призупинити просування ЗСУ.