RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

У вас є 7 днів: в Україні оновили правила обліку призовників

Наприкінці минулого, 2022 року, Кабінет міністрів України затвердив новий порядок ведення обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів. Частина правил залишилася з колишнього порядку, проте для українців будуть і нововведення.

Про це повідомив NV.

Тепер українцям потрібно не рідше одного разу на п'ять років оновлювати дані про себе у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки.

Читайте також: Ні кроку без військкомату: як в Україні змінили правила військового обліку

Якщо військовозобов'язаний, резервіст або призовник змінює місце проживання або інші персональні дані, потрібно в 7-денний термін повідомити ТЦК СП. Це можна зробити, зокрема, через центри надання адміністративних послуг.

Якщо чоловік або жінка не подали вчасно про себе інформацію Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов'язаних та резервістів, вони особисто повинні:

  • прибути з документами до ТЦК за новим місцем проживання;
  • стати там на військовий облік (або знятись з обліку).

Як було сказано вище, дані про призовників, резервістів та військовозобов'язаних звіряються не рідше одного разу на п'ять років. При цьому в умовах мобілізації та воєнного часу зміна місця проживання без дозволу керівника ТЦК та СП (військкома – "Апостроф") заборонена – це правило залишилося з колишнього порядку.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як буде проводитися побудинковий обхід призовників у 2023 році.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство
Теги: