RU  UA

Потрібно більше техніки: генерал ЗСУ розповів, за рахунок чого Україна може досягти успіху на Донбасі

Збройні Сили України просуваються до Кремінної на Луганщині й тримають оборону Соледару, Бахмуту в Донецькій області, однак для суттєвих результатів українським бійцям потрібна броньована військова техніка й підтримка авіації.

Про це в етері Апостроф TV розповів генерал-лейтенант ЗСУ і засновник благодійного фонду "Небо України" Ігор Романенко.

За його словами, просування у напрямку Кремінної може стати перспективним для майбутнього наступу та змінить ситуацію біля Бахмута й Соледара, оскільки зараз морози сприяють руху важкої техніки, якої ЗСУ наразі не вистачає.

Читайте також: Вбивці танків: що відомо про нову техніку для ЗСУ

Водночас українські війська, попри значну перевагу ворога в особовому складі й військовій техніці, досі потужно обороняють найгарячіші точки фронту повномасштабної війни.

"Ворог за кілька місяців не зміг просунутися під Бахмутом. Вони змінили тактику й намагаються обійти місто з півночі (Соледар) і півдня. На Соледар кинуті елітні підрозділи вагнерівців і армії. Десята і сорок шоста бригади дають відсіч. Захоплення Соледару покращить перспективи окупантів в Бахмуті, проте Сили оборони руйнують ці перспективи", - сказав Романенко.

Також він додав, що гіперфіксація російських окупантів на захопленні Бахмута спричинена амбіціями засновника ПВК "Вагнер" Пригожина, який хоче показати свою спроможність досягати результатів.

"Це відбиває внутрішню боротьбу в Росії між армією і кланом Пригожина-Кадирова. Знявши Суровікіна, Путін підтримує баланс сил між цими кланами", - пояснив генерал-лейтенант ЗСУ.

Утім, жодні кадрові перестановки в російській окупаційній армії не призведуть до значного покращення командування, оскільки знищення великої кількості ворожих генералів свідчить про недоліки у самій системі управління, а також про відмінну роботу української розвідки.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як позначиться на ході війни призначення Герасимова на посаду командувача об'єднаного угрупування військ ЗС РФ замість Суровікіна.