RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Призначення Герасимова: як відобразиться на ході війни в Україні

На посаду командувача об'єднаного угрупування військ ЗС РФ призначили Валерія Герасимова, а його попередника Сергія Суровікіна понизили до заступника. Такі дії Кремля свідчать про готовність вести затяжну війну проти України й намагання "відновити" обличчя російського військового командування.

Про це повідомили аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Водночас новий командувач російських окупантів, які беруть участь у повномасштабній війні проти України, найімовірніше не зможе швидко змінити й пожвавити поведінку окупаційного війська РФ.

Читайте також: Чому Путін кілька разів переносив вторгнення до України: розвідка назвала причину

Призначення Герасимова на таку посаду в офіційній редакції Міноборони країни-терористки Росії пояснюється розширенням кола завдань "СВО", тобто повномасштабної війни, необхідністю організації "більш тісної взаємодії видів ЗС" та "підвищення якості всіх видів забезпечення та ефективності управління".

Разом з цим нове призначення повинно б посприяти двом зусиллям Кремля: спроба покращити "якість" російського командування і управління для ключових бойових дій у 2023 році, а також політичний крок, щоб нівелювати тиск зі сторони російських блогерів, силовиків, засновника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина тощо.

"Призначення Герасимова, ймовірно, покликане для підтримки передбачуваних рішучих військових дій Росії у 2023 році, які, ймовірно, відновлять наступальні операції. Путін неодноразово демонстрував, що неправильно розуміє можливості ЗС, і не відмовився від своїх максималістських військових цілей в Україні. Можливо, він призначив Герасимова – найвищого офіцера в російських збройних силах, – на зміну низки командирів об’єднаним угрупуванням військ для спостереження за великим наступом, який, як він помилково вважає, російські сили можуть провести цього року", – додали в ISW.

Зокрема, російські окупанти можуть готуватися до вирішальної військової операції чи то в Луганській області, чи то на півночі України. До того ж Кремль розуміє загрозу наступу ЗСУ у 2023 році, тому розраховує посилити своє окупаційно-терористичне військо за рахунок командування Герасимова.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що означає для Росії призначення генерала Герасимова, якого звинувачували в невдачах на фронті повномасштабної війни, зокрема за втечу російських окупантів з Харківщини.