RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Потрібно сформувати два корпуси по 75 тисяч людей: експерт анонсував тотальну мобілізацію в Україні

Через повномасштабну війну з російськими окупантами в Україні триває загальна мобілізація - останнім часом особливо активне вручення повісток відзначають жителі різних регіонів. Активізація мобілізації може бути пов'язана з тим, що Україні потрібно сформувати щонайменше два корпуси по 75 тисяч людей, щоб переломити ситуацію.

Про це розповів "Апострофу" військовий експерт Михайло Жирохов.

У командуванні Сухопутних військ запевняють, що виклик до військкомату — це далеко не "квиток" на фронт. У 95% це роблять, щоб громадянин з'явився до територіального центру та там уточнили його дані. А потім він повертається додому.

Однак просто так ганяти патрулі вулицями ніхто не став би.

"Очевидно, що зараз потрібно сформувати як мінімум два корпуси по 75 тисяч людей, щоб переломити ситуацію навесні чи ближче до літа. Тому зараз і буде тотальна мобілізація, яка призведе до того, що ті люди, які будуть призвані зараз, пройдуть перепідготовку і до літа будуть готові до відправлення на фронт", - пояснив Михайло Жирохов.

Читайте також: "Маскування" на найвищому рівні: в Одесі знайшли незвичайний спосіб вручати повістки на вулиці - фото

Він нагадав, що Україна зараз отримує багато нової зброї, але щоб її освоїти неможливо знімати з фронту кадрові частини.

"Наприклад, щоб переозброїти з БМП-1 на Bradley. Тому основний акцент буде саме на мобілізації", - резюмував військовий експерт.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа": Роздача повісток на вулицях: що насправді хочуть військкомати від українців