RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Мобілізація буде ще ефективнішою: навіщо в Україні звіряють дані призовників у шести реєстрах

Кабінет міністрів передбачив проведення верифікації даних про фізичних осіб у декількох реєстрах, що допоможе спростити перевірку правомірності надання соціальних виплат, сплати податків, а також дасть змогу більш ефективно організувати призов громадян під час загальної мобілізації, яка триває через повномасштабне російське вторгнення в Україну.

Про це інформує ресурс sud.ua

Уряд доручив провести верифікацію інформації про фізичних осіб на підставі даних, що обробляються в державних інформаційних ресурсах.

Читайте також: Ні кроку без військкомату: як в Україні змінили правила військового обліку

Дані перевірятимуть у:

Єдиному державному демографічному реєстрі;

Державному реєстрі фізичних осіб — платників податків;

Державному реєстрі актів цивільного стану громадян;

реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування;

Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб;

відомчій інформаційній системі Державної міграційної служби.

В українців звірять дані щодо ПІБ, дати і місця народження, відомості про зареєстроване місце проживання (перебування), відомості про оформлення документів для виїзду за кордон на постійне проживання або залишення на постійне проживання за кордоном чи повернення на проживання в Україну, реєстраційний номер облікової картки платників податків, номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі, місце проживання, номер посвідчення застрахованої особи, дані про останнє зареєстроване місце проживання внутрішньо переміщеної особи тощо.

Якщо відомості з різних реєстрів не збігатимуться, їх актуалізують за останніми, новими параметрами.

Нагадаємо, раніше ми писали, які бувають типи повісток та кому їх вручають.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.