RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Ворог від безпорадності розганяє фейки: яка ситуація в Соледарі сьогодні

Країна-терористка Росія запустила дезінформаційну кампанія про нібито захоплення Соледара російськими окупантами, однак це фейк, тому Збройні Сили України тримають оборону й продовжують вести бойові дії з ворогом.

Про це повідомив речник Східного угруповання військ Сергій Череватий в етері телемарафону.

Бої за Соледар тривають, і ЗСУ тримають місто, обороняючи його від навали російського окупаційного війська, у складі якого воюють і регулярні війська, і найманці з найелітніших підрозділів ПВК "Вагнер".

Читайте також: Горіти вам у пеклі! Боєць ЗСУ показав нові кадри знищення окупантів у Соледарі

Росіяни розповсюджують фейки про захоплення Соледару, щоб посіяти паніку серед українського населення і дестабілізувати ситуацію в країні.

"У Соледарі йдуть бої, наші війська тримають оборону проти противника, який сконцентрував кращі підрозділи "Вагнера" та інших спеціальних підрозділів… Ворог спеціально розганяє інформаційний шум, намагається посіяти зневіру у власних силах серед українського населення. Цього не треба робити", - сказав речник.

За його словами, зараз у місті триває позиційна війна, під час якої тактичний малюнок на полі бою ламається в ту чи іншу сторону.

"ЗСУ в неймовірно важких погодних умовах і під вогнем противника тримають ситуацію контрольованою", - наголосив Череватий.

Раніше "Апостроф" повідомляв, у чому полягає справжня ціль Росії у боях за Соледар. Російські окупанти і "вагнерівці" намагаються реабілітуватися за провал наступу на Бахмут.