RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Взаємодія відпрацьована: як ЗСУ використовуватимуть західні САУ

Незабаром на озброєння Збройних Сил України надійдуть британські самохідні артилерійські установоки AS90, що поповнять численний "зоопарк" західних САУ в арсеналі українського війська.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

В Україні протягом минулого року з'явилося чимало західних САУ, які також стоять на озброєнні країн НАТО. Найвідоміші з них польська AHS Krab, словацька Zuzana, німецька PzH 2000, французька CAESAR та американська M109 та шведська Archer.

Читайте також: "Гепарди", "Іриси" і не тільки: як і чим збивають "шахідів" у небі над Київською областю - відео

Завдяки уніфікованому калібру й автоматичній системі наведення, що використовують умовно єдину базу з визначення цілі, ці САУ перетворилися в єдиний монолітний комплекс.

"Питання взаємодії вже відпрацьовані. І командири дивізіонів на місцях вирішують, які гармати використовувати для виконання поставленого завдання. Треба розуміти, що сьогодні артилерійський процес відрізняється від того, що був колись. Раніше передавали обчислені дані для стрільби, а вже батарея сама визначала приціл, доворот, рівень і так далі. Зараз просто передають координати й орієнтуються на час до готовності. Тобто ціль така-то, такі-то координати, готовність до вогню умовно в 12:15. І вже о 12:15 йде команда “вогонь”. І кожен зі своєї позиції і свого виду артилерії відкриває вогонь, а наведення відбувається автоматично", - розповів "Апострофу" полковник запасу, випускник Хмельницького вищого артилерійського училища Олег Жданов.

Вищезазначену техніку західного зразка задіюють у формуванні артилерійських підрозділів ЗСУ, зокрема, у батальйонно-тактичній групі разом із реактивною артилерією та мінометами.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Чий ствол довший: як західні САУ змінюють характер війни