RU  UA

​Місія нездійсненна: навіщо Путін поставив дедлайн по Донбасу

Надзвичайно низькі темпи наступу російської армії та великий супротив ЗСУ не дасть окупантам захопити Донбас до березня 2023 року, як того хоче "бункерний дід" володимир путін.

Про е в ефірі Апостроф TV заявив голова Центру дослідження соціальних перспектив Донбасу, член української делегації в колишній мінській ТКГ Сергій Гармаш.

"Формально взяти Донбас путіну потрібно для офіційного завершення так званої "спецоперації". Думаю, що потім він буде намагатися домовлятися із Заходом про те, що він припиняє військову агресію, а Захід припиняє постачання зброї Україні. Я думаю, що всі розуміють, що це маніпуляція, що він просто хоче виграти час для того, щоб потім знову почати широкомасштабний наступ на всю територію України. Це його розрахунок, але на це ніхто не поведеться. Щодо можливості реалізації цього завдання, то дійсно, на жаль, просування є, але якщо вони будуть тривати такими темпами, як на Соледарі, то вони не те, що до березня цього року, вони й до березня наступного року не зможуть захопити Донбас. Вони дуже повільно просуваються, а опір ЗСУ дуже великий", – сказав він.

Як писав "Апостроф", Збройні Сили України просуваються до Кремінної на Луганщині й тримають оборону Соледару, Бахмуту в Донецькій області, однак для суттєвих результатів українським бійцям потрібна броньована військова техніка й підтримка авіації.