RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

В Україні внесли зміну до правил міжнародного пересилання паспортів

Українці зможуть пересилати документи, що посвідчують особу, міжнародним поштовим відправленням за кордон. Відповідні зміни до Правил надання послуг поштового зв’язку підтримав Кабінет міністрів.

Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram.

Читайте також: Допомога переселенцям: українцям нагадали топ-10 корисних онлайн-ресурсів

Він зазначив, що тепер дозволяється пересилання в міжнародних реєстрованих поштових відправленнях паспортів для виїзду за кордон та посвідчення особи на повернення в Україну.

"Дозволено пересилання в міжнародних реєстрованих поштових відправленнях паспортів громадянина України для виїзду за кордон, а також у період дії воєнного стану або на період, що закінчується в останнє число місяця, у якому завершується дія карантину, встановленого на території України КМУ, паспортів громадянина України, посвідчення особи на повернення в Україну", - написав Мельничук.

Раніше в Мінреінтеграції пропонували внести відповідні зміни в українське законодавство. Там пояснювали, що оскільки в Україні заборонено передавати такі документи поштою, за винятком закордонних паспортів, це створює проблеми для українських біженців. Йдеться про тих, хто був вимушений виїхати з тимчасово окупованих територій (ТОТ) в треті країни без документів.

Нагадаємо, за даними Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій переселенцям автоматично продовжать нараховування виплат від держави.