RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

Всі новини

Війна за пільги: мережі порадували проблеми у російських мобіків

У Росії родичі військових жаліються на бюрократію та чиновників, через що їхні покалічені на "спеціальній військовій операції" в Україні чоловіки не можуть ані полікуватися безкоштовно, ані отримати матеріальну допомогу.

Журналістський матеріал із висвітленою "проблемою" цитують пабліки у мережі, повідомляє "Апостроф".

Читайте також: Навіть не мільйон: розвідка дізналася, яку армію хоче набрати Росія

Зазначається, що, зокрема, мобілізовані з Магаданської області, які прибули у відпустку, не змогли отримати медичну допомогу. Кажуть, що деяким, щоб отримати виплати, потрібно довести свою участь у "СВО", а також що поранення були отримані саме на війні.

"Військовослужбовцям РФ, яким вдалося повернутися з передової на батьківщину, чекає нова війна за компенсації, лікування та обіцяні виплати. Президент Росії неодноразово афішував грошову допомогу тим, хто воює як у складі російської армії, так і у складі народної міліції та загонів самооборони. Однак у найкращих традиціях Кремля отримують виплати не всі, особливо коли йдеться про військовослужбовців із віддалених регіонів РФ", - йдеться у матеріалі.

У мережі активно коментують проблеми росіян. Дехто радить, що в такому випадку не потрібно було залишатися в живих, бо на те й розраховувало керівництво.

"От ви смієтеся, а уявіть як їх чиновникам важко. Вони їх уже списали, а воно повернулося і вимагає гроші, які ти вже витратив", - жартують одні.

"А я знала, що так буде, я чекала, коли набереться критична маса тих, хто повернувся, і почнеться скигління! Це ще лише початок. А там ще птср, алкоголізм, злидні, образа на суспільство...", - пишуть інші.

"Логічно, зомбаків не рахують і не лікують. Витратний матеріал", - зазначають користувачі та публікують ілюстрації.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що родичі ховають російських окупантів у борг.