RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Росіяни можуть піти у наступ на Луганщині: актуальні карти боїв в Україні

На триста двадцять дев’яту добу повномасштабного вторгнення Росії, наступальні дії на лінії фронту на Донеччині продовжуються, а на півдні росіяни намагаються уникнути українських ударів і тримають оборону.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Зазначається, що агресор продовжує обстрілювати об'єкти цивільної інфраструктури та намагається наступати у кількох напрямках. Зокрема, продовжуються контратаки біля Кремінної, а українські офіційні особи вважають, що росіяни можуть готуватися до наступу на Луганщині.

Читайте також: ЗСУ ліквідували понад 800 окупантів: інфографіка втрат армії РФ

Схід України

Росіяни заявляють про просування на північний захід від Кремінної, а також про штурми у західному напрямку від міста – таким чином ворог намагається відновити колишні позиції у цьому напрямку. Також противник регулярно атакує на півдні від міста в районі Білогорівки. Водночас Росія продовжує стягувати війська на лінію Кремінна-Сватове, що, на думку аналітиків, може свідчити про ймовірний наступ у Луганській області.

Тим часом у Донецькій області тривають запеклі бої в районі Соледара. Повідомляється, що ворог міг просунутися на північний схід від міста. Окрім цього, кадри геолокації показують наявність вагнерівців на південь від Роздолівки та на північ від Соледара. У Росії стверджують, що Солдер під їхнім контролем і намагаються виставити окупацію ще однієї ділянки української землі як максимально вигідну у стратегічному значенні. Також ворог атакує у Бухмутському напрямку, за заявами росіян, бої вже точаться поблизу самого міста, зокрема у Водяному, Мар’їнці. На західній частині Донецької області ворог провів обмежені штурми.

Південь України

Російські окупаційні війська намагаються налагодити тилове забезпечення, змінюючи залізниці, тим самим сподіваючись уникнути українських ударів. Під вогнем ворога Херсон та західна частина області по Дніпру. Обстріл ведеться також у Запорізькій, Дніпропетровській, Миколаївській області.

Раніше ми писали, що означає заява Шойгу про реформу армії.