RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Чому мирне населення не залишає Бахмут: офіцер ЗСУ розповіла про ситуацію

У Бахмуті, попри інтенсивні бойові дії на його околицях та безперервні обстріли з боку російських окупантів, залишаються цивільні. Для такої поведінки є низка причин.

Про це "Апострофу" розповіла офіцерка 241 ОБр ТрО Збройних Сил України Ольга Бігарь з позивним "Відьма".

Військовослужбовці ЗСУ спілкуються з цивільними мешканцями Бахмута, які залишаються в майже вщент зруйнованому місті. Хтось не бачить сенсу переїжджати, бо немає для чого жити, дехто не хоче змінювати умови життя, але деякі чекають на прихід окупантів.

Читайте також: Момент удару по житловому будинку в Бахмуті потрапив на відео іноземних журналістів

нас дуже багато історій з цивільними людьми. Наприклад, літній чоловік не хоче покидати свій дім, незважаючи на те, що в ньому велика дірка від снаряду. Каже, що йому більше немає для чого жити та куди їхати. Снарядом вбило його доньку, постраждала його сім'я, і він просто знаходиться у розпачі", - розказала "Відьма".

Водночас є люди, яким простіше адаптуватися до умов життя під постійними обстрілами й з гуманітарною кризою, але не змінювати саме місце проживання з Бахмута на інше місто.

"Є люди, які не їдуть, бо просто не знають, що буде далі, як їм далі жити. Вони не хочуть призвичаюватися до якихось інших умов", - сказала офіцерка.

Утім, є і такі мешканці Бахмута, які сліпо вірять російській пропаганді й не виїжджають з міста, оскільки чекають на прихід окупаційного війська.

"Є певний відсоток людей, які підпали під вплив пропаганди і, ймовірно, очікують на прихід окупантів. Я не можу сказати, що цих людей багато, і вони чинять нам якийсь супротив", - пояснила захисниця.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Для оборони ми забезпечені, але для атаки нам потрібна броня - "Відьма"